Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
44,140 $

Szerdától olcsóbb lesz a benzin, a gázolaj viszont drágul

A 95-ös benzin nagykereskedelmi ára bruttó 8 forinttal csökken, a gázolaj esetében pedig bruttó 4 forintos emelés várható.

Fotó: Unsplash
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

A holtankoljak.hu írta meg, miszerint a benzinesek örülhetnek a hét közepén, ugyanis a 95-ös benzin nagykereskedelmi ára bruttó 8 forinttal csökken. Hozzátették, a gázolaj esetében is változik a nagykereskedelmi ár, viszont ott bruttó 4 forintos emelést fogunk tapasztalni.

Szerdától az alábbi átlagárakra számíthatunk a benzinkutakon: Soron kívül Megszólalt a Nemzeti Színházban balesetet szenvedő Szász Júlia

  • 95-ös benzin: 639 Ft/liter
  • Gázolaj: 682 Ft/liter

Korábban megírtuk, szeptember 29-től a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára is csökken, előbbi bruttó 6 forinttal, míg utóbbiért bruttó 4 forinttal fizetnek kevesebbet a benzinkutak. Ezáltal a 95-ös benzin literje 647, a gázolajé 677 forintért szerezhető be a töltőállomásokon jelenleg.

Előtte arról is beszámoltunk, hogy szeptember 27-től érezhetően csökken a benzin ára, mégpedig bruttó 6 forinttal, míg a gázolajé nem változik. Így a 95-ös benzin 653, a gázolaj pedig 682 forintba került a kutakon.

A Publicus Intézet által a Népszava kérésére készített, augusztusi felmérésből az is kiderült, hogy az autóval közlekedő, érdemi válaszadók átlag 890 forintos literenkénti üzemanyagár mellett döntenének úgy, hogy ezentúl a tömegközlekedést választják a mindennapokban, de az autótulajdonosok 3 százaléka már a mostani üzemanyagárak mellett is váltott.