Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,69 Ft
Euró
393,73 Ft
Font
457,51 Ft
Bitcoin
66,506 $

Szentkirályi Alexandra nyilatkozatot íratna alá Karácsony Gergellyel

Kiemelte, a formanyomtatványt a Városházára is eljuttatja, és aláírva várja vissza.

Fotó: MTI/Kovács Tamás
Belpolitika

Koós Alexandra

Szerkesztő

Szentkirályi Alexandra nyilatkozatot íratna alá Karácsony Gergellyel arról, hogy nem indul a 2026-os országgyűlési választáson miniszterelnök-jelöltként. A Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje a hivatalos közösségi médiás oldalán megjelent bejegyzésében úgy fogalmazott, „ideje világosan beszélni”, miután szerinte a főpolgármester „számtalanszor cserben hagyta a budapestieket”.

Állítása szerint Karácsony a „2022-es választási kampányban ugródeszkának akarta használni a fővárosiakat ahhoz, hogy miniszterelnökké válhasson”, s most, hogy „a Gyurcsány-párttal való összefonódásukat a nyilvánosság előtt is beismerték, Karácsony Gergelynek ideje nyilatkoznia arról, hogy nem készül újra becsapni a budapestieket”. Soron kívül Négy családi házat ürítettek ki egy világháborús robbanóeszköz miatt Gödöllőn

„Ígérje meg a fővárosiaknak, hogy 2026-ban nem indul a miniszterelnöki székért! A nyilatkozatot küldöm a Városházára, és aláírva várom vissza!” – hangsúlyozta a Facebookon közzétett posztjában Szentkirályi, amelyhez mellékelte az említett „formanyomtatványt”, amely a Nyilatkozat a budapestiek felé elnevezést kapta.

A nyilatkozat szövege pedig így szól: „Alulírott, Karácsony Gergely fogadom, hogy nem fogok indulni a 2026-os országgyűlési választáson miniszterelnök-jelöltként. A budapestiek megérdemlik, hogy ne ugródeszkának használjam őket. A 2022-es országgyűlési választási kampánnyal ellentétben a nemzet fővárosának bizalmával a jövőben nem szándékozom visszaélni”.

De a volt kormányszóvivő az Instagram-oldalán is közzétett egy bejegyzést, amelyhez azt írta: „Levél feladva”. Valamint újfent hangsúlyozta: „Várom Karácsony Gergely válaszát. Már többször cserben hagyta a budapestieket. Nyilatkozzon, hogy 2026-ban nem indul miniszterelnöknek!”. A poszthoz egy fotót is mellékelt, amelyen kezében a megcímzett borítékkal látható.