Clouds
21 Budapest
Dollár
353,11 Ft
Euró
384,30 Ft
Font
434,78 Ft
Bitcoin
27,406 $

Szaúd-arábiai Nagydíj: videón, ahogyan Norris majdnem belerohan Verstappenbe

Fotó: EPA/STR
Sport
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Nem sok kellett ahhoz, hogy Lando Norris eltalálja Max Verstappen Red Bullját a Szaúd-arábiai Nagydíj időmérő edzése előtt.

Jelenleg a világ leggyorsabb utcai versenypályáján száguldnak az F1-es pilóták a Szaúd-arábiai Nagydíjon. Sokan kedvelik a pálya vonalvezetését, ami néhol trükkös, és a sebesség olyan, mint egy másik hasonló aszfaltcsíkon sem.

Soron kívül Nem lesz egyszerű a közlekedés a Puskás Aréna környékén csütörtök este

Szaúd-Arábia csak nemrég debütál a Forma-1 naptárjában, és a többség izgatottan várta a felfedezést. Azóta a pilóták otthonosan mozognak az utcai pályán, ahol őrületes tempóban haladnak.

Remek lehetőség ez számára, hogy kiélvezzék a sebességet a falat árnyékában. Carlos Sainz Jr. is megtette ezt a Ferrarival, bár volt egy pont pénteken, amikor kis híján belerohant az egyik versenytársába.

A sebesség miatt nagyon nagy tempóval érkeznek meg egymás mögé az autók, és ha valaki túl lassan halad, abból könnyen baj lehet. Emiatt is fontos azonnal figyelmeztetni a versenyzőket, ám erre nem mindig van lehetőség.

Alább azt a jelenetet nézhetjük meg, ahogyan Norris, a McLaren versenyzője majdnem belerohan Verstappen gépébe, közvetlen az időmérő előtt. Valószínűleg igencsak átírta volna az eseményeket a kvalifikációra, ha ez megtörténik.