Clouds
21 Budapest
Dollár
353,11 Ft
Euró
384,30 Ft
Font
434,78 Ft
Bitcoin
27,406 $

A szaúdi labdarúgó-liga már azt tervezi, hogyan csábítsák magukhoz Messit is

Loszaíl, 2022. december 18. Az argentin Lionel Messi bemelegítésen a katari labdarúgó-világbajnokság döntõjében játszott Argentína-Franciaország mérkõzés elõtt a Loszaíl Stadionban 2022. december 18-án. MTI/EPA/Friedemann Vogel
Sport
not image

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

Miután Cristiano Ronaldo az An-Nászr csapatához szerződött, a szaúdi labdarúgó bajnokság vezetése már azt tervezgeti, hogyan tudnák odavinni Lionel Messit is, amennyiben elhagyja a PSG csapatát.

Előzmény:

 

Cristiano Ronaldo két és fél évre írt alá a szaúdi csapatnál, évi 200 millió dollárért, múlt vasárnap pedig egy győztes meccsen már be is mutatkozott. Messi szerződése év végén jár le a Paris Saint-Germainnél, akik szeretnének vele szerződést hosszabbítani, de a szaúdi liga vezetése nem csinál titkot abból, hogy a világbajnok argentin válogatott játékost is szeretnék maguknál látni játszani.

Soron kívül Nem lesz egyszerű a közlekedés a Puskás Aréna környékén csütörtök este

A szaúdi főváros, Rijád futballszurkolói múlt héten már láthatták, milyen, amikor a két sztár egymás ellen küzd, miután a PSG 5-4-re legyőzte az an-Naszr és városi riválisuk, az an-Hilal játékosaiból összeverbuvált csapatot. Mind Messi, mind Ronaldo betalált a mérkőzésen.

Az ESPN számolt be arról helyi forrásokra hivatkozva, hogy Ronaldo leigazolásától azt várják, más, Európában játszó topjátékosokat is elhozhatnak, első számú célpontjuk pedig Lionel Messi.

Messi szerződésében van egy opció, amivel automatikusan meghosszabbítható a megállapodás egy évvel és még nem kizárt, hogy a 35 éves focista él is ezzel a lehetőséggel, de az amerikai lap szerint, ha a távozás mellett dönt, a szaúdi klubok mindenképpen sorba fognak állni érte.

Messi Ronaldo szerződéséhez hasonló bérre számíthatna, a portugál évi 200 millió dolláros bérével a világ legjobban fizetett sportolója lett. A szaúdi klubok maximum hét külföldi játékost nevezhetnek a bajnokságba, de ezt a jövőben nyolcra emelhetik, hogy több európai játékos döntsön mellettük.