Clouds
21 Budapest
Dollár
342,57 Ft
Euró
368,79 Ft
Font
430,63 Ft
Bitcoin
25,741 $

Suhajda Szilárd édesapja üzent fiának – a család bízik a csodában

MTI Fotó: Mohai Balázs
Ázsia
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Mount Everest meghódítására indult, s szerda óta elérhetetlen Suhajda Szilárd hegymászó megmentésére péntek hajnalban mentőakció indult, eközben családja is üzent a hegymászónak.

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, a Mount Everesten eltűnt Suhajda Szilárdot csütörtökön megtalálták, s helyi idő szerint péntek hajnalban egy mentőakciót indítottak megmentésére. A magyar hegymászó a a Hillary-lépcső aljában tartózkodik, 8780 méteres magasságban, s bár életjeleket mutatott, úgy tudni, fagyási sérülések nyomai, valamint magashegyi agyödéma jelei voltak láthatók rajta.

Soron kívül Még egy ideig nem hagyja el a kórházat Ferenc pápa

Legutóbb a hegymászó felesége, Legindi Ildikó úgy nyilatkozott, csekély esély van arra, hogy életben találják férjét, ám ő bízik a csodákban. Eközben a Magyar Nemzet jelentése szerint Suhajda Tibor, a hegymászó édesapja egy Facebookon közzétett bejegyzésben üzent fiának:

„Mit is élhetsz át most? Sikerek és kudarcok? Most engedd el, és csak magadra, a túlélésre gondolj, koncentrálj! Összetartva az ország, barátok és rokonok – veled vagyunk és imádkozom, imádkozunk érted, és hogy a kisunokám, a fiad újra a tenyeredbe tudjon csapni, hogy “szia édesapa” újra itthon… Könnyes szemmel, aggódva osztom meg én is a jelenlegi, biztató friss híreket… Szeretünk és nagyon várunk haza! Tarts ki, erős vagy!”

Klein Dávid pedig a Hír TV-nek nyilatkozva igyekezett pontosabb képet festeni arról, milyen állapotban lehet most Suhajda Szilárd: úgy fogalmazott, kritikus, hogy a hegymászó már csütörtök este 50 órája mozgásban volt.

Klein összefoglalta, azok, akik rátaláltak a hegymászóra, oxigénnel és vízzel láthatták el, továbbá rámutatott, a nap melege is reményt adhat, hiszen felmelegítheti, hogy aztán a hegymászó talpra álljon.