Clouds
21 Budapest
Dollár
344,52 Ft
Euró
370,79 Ft
Font
431,70 Ft
Bitcoin
26,872 $

Újabb információkról számolt be Suhajda Szilárd felesége

Everest Base Camp, 2017. április 9. Suhajda Szilárd hegymászó, a Magyar Everest Expedíció 2017 tagja az Everest alaptáborban 2017. április 7-én. Az expedíció célja a Föld legmagasabb csúcsa, a 8848 méter magas Mount Everest (Csomolungma) elérése oxigénpalack nélkül, elsõként a magyar expedíciós hegymászás történetében. MTI Fotó: Mohai Balázs
Külföld

Bense Róbert

Szerkesztő

Emberi alakot láthattak mozogni a 4-es tábor felett.

Klein Dávid korábban már felhívta rá a figyelmet, hogy felesleges pánikot kelteni Suhajda Szilárd kapcsán, amiért nem érkezett vissza időben a csúcstámadást követően a 4-es táborba. Habár serpákat is küldtek utána, eddig biztosat továbbra sem lehet tudni a hollétéről.

Soron kívül 5G-tornyokat akart megsemmisíteni egy oltásellenes összeesküvés-elméletet valló nő

Most azonban a felesége, Legindi Tímea számolt be arról, hogy a tábor feletti részen egy emberi alakot láttak mozogni, aki egyedül volt, ez pedig bizakodásra adott okot, hiszen rajta kívül más nem próbálkozott az egyéni csúcstámadással.

Továbbra is sok a bizonytalanság

Suhajda 8700 méteres magasságban még bejelentkezett műholdas telefonon, akkor néhány órányira lehetett a csúcstól. Szerdán, 15:47-kor rögzítették tőle az utolsó GPS-jelet, 8795 méteren, azóta azonban nem jelentkezett, és más hegymászócsoportok sem számoltak be arról, hogy látták volna.

“Egy másik ügynökség, akik klienseket visznek fel – 4 kliens, 8 serpa mozog – szintén figyelik a környezetet. Vélhetően láttak egy emberi alakot a 4-es tábor felett, ennek kapcsán mozgósítottak újabb serpákat, akik felmennek a 4-es táborba, illetve elindulnak az alak irányába, hogy bebizonyosodjanak, valóban ő az. Azért bizakodnak, mert Szilárdon kívül nincs senki aki egyedül indult útnak” – nyilatkozta az M4 Sportnak a hegymászó felesége.

“Nem egy szerencsés helyzet, hogy egy mászóra rásötétedik, de az irreleváns, ami sokkal fontosabb, hogy nagyon régóta mozgásban van. Most a kinti ügynökség visszajelzésére várunk, hogy erősítsék meg, hogy az alak valóban ő és szépen lesétált 8848 méter magasból” – tette hozzá.