Clouds
21 Budapest
Dollár
345,45 Ft
Euró
370,80 Ft
Font
432,61 Ft
Bitcoin
26,923 $

Sorra függesztik fel az AstraZeneca használatát, Spanyolország is szünetelteti az alkalmazását

Hatvan, 2021. március 12. Az AstraZeneca svéd-brit gyógyszergyár koronavírus elleni vakcináját készítik elő a hatvani Albert Schweitzer kórház oltópontján 2021. március 12-én. MTI/Komka Péter
Külföld
not image

Kornis Vivien

Szerkesztő

Egyre több európai ország függeszti fel az AstraZeneca koronavírus elleni védőoltásának használatát, mivel néhány esetben vérrögök keletkezését fedezték fel a beoltottaknál.

Németország, Franciaország és Olaszország friss döntése után Spanyolország is bejelentette, hogy ideiglenesen leállítja az Oxford-AstraZeneca koronavírus elleni oltóanyagát, miután néhány beoltottnál vérrögöket fedeztek fel szerte az Unióban. 

Soron kívül Szoboszlai Dominikot berendelte a Lipcse vezetősége

A legtöbb ország bejelentése szerint elővigyázatosságból szüneteltetik az angol-svéd gyártó vakcináját, ameddig az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) biztonsági vizsgálata egyértelmű választ nem ad arra, hogy valóban nem volt összefüggés az oltóanyag és a vérrögök keletkezése között.

Az El Pais szerint Spanyolországban eddig 1.7 millió AstraZeneca vakcinát szállítottak ki és 814 ezer ember kapta meg a védőoltást. Több száz, még fel nem használt dózis oltóanyagot nem fognak beadni a tervek szerint az érintett szállítmányokból. 

Az EMA bejelentette, hogy csütörtökön döntenek az AstraZeneca vakcinájának ügyében, de a Gyógyszerügynökség továbbra is hangsúlyozza, hogy a védőoltás több előnnyel jár, mint kockázattal.