Immáron egész Olaszországban felfüggesztik az AstraZeneca-oltás alkalmazását

Fotó: Kaposvár, 2021. március 8. Kocsis Éva, a kaposvári Népegészségügyi Osztály munkatársa az újonnan érkezett AstraZeneca koronavírus elleni oltóanyagot mutatja az intézmény raktárában 2021. március 8-án. MTI/Varga György
Külföld
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Sorra jelentik be a különböző országok, hogy ideiglenesen felfüggesztik az AstraZeneca oltóanyagának beadását, miután több súlyos esetet is regisztráltak a vakcina beadását követően.

Az AstraZeneca vasárnap adott ki legutóbb közleményt az ügy kapcsán, miközben a WHO és az Európai Gyógyszerügynökség sem lát összefüggéseket az esetek és a vakcina beadása között. A hírek hallatán Romániában például több ezer ember mondta vissza az AstraZeneca-oltását.

Soron kívül Két nagy erejű robbanás történt Svédország két városában

Nem sokkal azután, hogy Németország és Franciaország is bejelentette, ideiglenesen leállítja ezen oltások beadását, Olaszországban arra a döntésre jutottak, hogy immáron az egész ország területére kibővítik a tiltást.

Korábban egy tanár halála miatt függesztették fel a vakcina beadását, de akkor az csak egy régióra vonatkozott. A döntést azóta egész Olaszországra kiterjesztették, amiről, az ANSA is beszámolt. Mindeközben a helyi egészségügyi rendőrség megkezdte azon vakcinaadag lefoglalását, amit vasárnap adtak volna be az érintett északi régióban az embereknek.

A vizsgálatok folyamatban vannak, az olasz tanár halálát követően is, aki szombaton kapta meg az oltását, majd egy nappal később elhunyt.