Dollár
381,83 Ft
Euró
394,59 Ft
Font
466,00 Ft
Bitcoin
24,443 $

Immáron egész Olaszországban felfüggesztik az AstraZeneca-oltás alkalmazását

Fotó: Kaposvár, 2021. március 8. Kocsis Éva, a kaposvári Népegészségügyi Osztály munkatársa az újonnan érkezett AstraZeneca koronavírus elleni oltóanyagot mutatja az intézmény raktárában 2021. március 8-án. MTI/Varga György
not image

Hujber Dávid

2021. március 15. - 17:10

Sorra jelentik be a különböző országok, hogy ideiglenesen felfüggesztik az AstraZeneca oltóanyagának beadását, miután több súlyos esetet is regisztráltak a vakcina beadását követően.

Az AstraZeneca vasárnap adott ki legutóbb közleményt az ügy kapcsán, miközben a WHO és az Európai Gyógyszerügynökség sem lát összefüggéseket az esetek és a vakcina beadása között. A hírek hallatán Romániában például több ezer ember mondta vissza az AstraZeneca-oltását.

Soron kívül Interjú: Lovas Annabella, aki tud nagyon morcos is lenni

Nem sokkal azután, hogy Németország és Franciaország is bejelentette, ideiglenesen leállítja ezen oltások beadását, Olaszországban arra a döntésre jutottak, hogy immáron az egész ország területére kibővítik a tiltást.

Korábban egy tanár halála miatt függesztették fel a vakcina beadását, de akkor az csak egy régióra vonatkozott. A döntést azóta egész Olaszországra kiterjesztették, amiről, az ANSA is beszámolt. Mindeközben a helyi egészségügyi rendőrség megkezdte azon vakcinaadag lefoglalását, amit vasárnap adtak volna be az érintett északi régióban az embereknek.

A vizsgálatok folyamatban vannak, az olasz tanár halálát követően is, aki szombaton kapta meg az oltását, majd egy nappal később elhunyt.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.