Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
44,140 $

Több ezren mondták vissza az AstraZeneca-oltást Romániában

A hírek hallatán sokan döntöttek úgy, hogy visszamondják az oltásukat az AstraZeneca vakcinájával, ami kapcsán a gyártó is kiadott egy hivatalos közleményt.

Fotó: Tamási, 2021. március 10. Az AstraZeneca svéd-brit gyógyszergyár koronavírus elleni oltóanyaga a Tamási Járási Hivatalban 2021. március 10-én. MTI/Vasvári Tamás
Külföld

Hujber Dávid

Szerkesztő

Az AstraZeneca közleménye szerint semmiféle tudományos adat nem utal arra, hogy a cég által az új típusú koronavírus ellen kidolgozott oltóanyag növelné a vérrögképződés kockázatát. A vasárnap kiadott közlemény közvetlen azután érkezett, hogy több országban is leállították a vakcina használatát.

Legutóbb Hollandia döntött úgy, hogy óvintézkedésből ideiglenesen felfüggesztik az AstraZeneca oltóanyagának használatát. Ennek például Romániában nyilvánvaló hatásai vannak, és az ATV helyi jelentésekre hivatkozva arról számolt be, hogy az országban már közel kilencezer, vakcinára előjegyzett ember mondta vissza az oltási időpontját. Soron kívül Megszólalt a Nemzeti Színházban balesetet szenvedő Szász Júlia

Az Európai Gyógyszerügynökség és az Egészségügyi Világszervezet nem lát kivetnivalót a vakcina használatában, a két nagy szervezet úgy véli, hogy nincs összefüggés a vérrögképződéses esetek és az AstraZeneca oltása között.

Szombaton oltották be az olasz tanárt az AstraZenecával, vasárnap elhunyt: felfüggesztették az oltásokat

Többek között az észak-spanyolországi Galíciában is megkezdődtek a tömeges oltások, ahol a lakosok az AstraZeneca vakcináját kapták meg. „Először nem érdekelt a dolog, de utána mindenképp meg akartam kapni az oltást. Most viszont aggódom egy kicsit, mert a gyerekeim mondták, hogy van, ahol már nem oltanak ezzel a vakcinával. De mindenesetre jobb megkapni az oltást, hogy ki tudjunk kerülni a járványból.” – idézte az ATV az egyik megkérdezett nőt.