Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
362,80 Ft
Euró
393,55 Ft
Font
467,47 Ft
Bitcoin
64,339 $

Franciaország és Németország is felfüggeszti az AstraZeneca védőoltásának használatát

Németország sem alkalmazza tovább az AstraZeneca védőoltását, ameddig nem születik arra bizonyíték, hogy nem a vakcina okozta a vérrögök kialakulását több esetben.

...svg content...Budapest, 2021. március 13. Az AstraZeneca koronavírus elleni vakcinával oltásra előkészített fecskendők a Szent Margit Kórház oltópontján 2021. március 13-án. MTI/Mohai Balázs
Külföld
Author image

Kornis Vivien

Szerkesztő

Ideiglenesen felfüggesztették az Oxford-AstraZeneca koronavírus elleni oltóanyagának alkalmazását Németországban, jelentette be a német Egészségügyi Minisztérium – írja a Der Spiegel.

Európában több országban felfüggesztették a gyártó védőoltásának használatát, Hollandiában, Írországban, Dániában, Norvégiában és Izlandon teljes mértékben, Olaszországban és Ausztriában pedig egyes szállítmányok alkalmazását szüneteltetik. Soron kívül Gyurcsány Ferenc: Fiatalok, ne vegyetek kábítószert

Az AstraZeneca oltóanyagának használatát azért állították le több államban, mert néhány esetben a vakcina beadása után vérrögöket fedeztek fel a szervezetben. Eddig összesen 30 ilyen esetet jelentettek az Európai Gyógyszerügynökségnek (EMA) és csaknem 5 milió ember kapta meg a védőoltást. 

Az EMA nyilatkozata szerint a trombózisos incidensek száma az AstraZeneca vakcinájával beoltottaknál nem magasabb, mint az általában vett lakosság körében, de bejelentették, hogy nyomoznak az ügyben, bár egyelőre nem találtak bizonyítékot arra, hogy az oltóanyag okozta volna a zavart.

Emmanuel Macron francia elnök megerősítette, hogy az óvintézkedések miatt függesztik fel az AstraZeneca oltásának beadását. Macron a hétfői sajtóeseményén beszélt arról, hogy a francia hatóságok úgy döntöttek, legalább kedd délutánig felfüggesztik ezeket az oltásokat, amikor az Európai Gyógyszerügynökség kiadja az ajánlását az oltóanyaggal kapcsolatban.

A döntés okait nem részletezte, ugyanakkor bízik benne, hogy hamarosan újra használhatják az oltóanyagot az oltások során – tudhattuk meg az AP jelentéséből.

Vitézy Dávid várja Karácsony Gergely válaszát a hatalmas pénzjutalmakról

Vitézy Dávid elárulta, mennyit keres a a MÁV Start és a Volánbusz közös gazdasági vezetője, aki szintén szép summát kapott.