Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
44,338 $

További Hírek

Az oroszok által kifejlesztett koronavírus elleni oltóanyag beadása után ugyanúgy keletkezhetnek mellékhatások, mint bármelyik másik oltóanyag esetében, most pedig megmutatjuk a Szputnyik V oltóanyag beadása utáni esetleges mellékhatásokat.

Több országban is próbálják a kutatók megfejteni, milyen hatásmechanizmus szerint jöhetnek létre véralvadás következtében az apró rögöcskék a vérerekben, ami halálhoz vezethet.

Egy fitt és egészséges 34 éves férfit az AstraZeneca vakcinájával oltottak be, ám az oltást követően vérrögök alakultak ki szervezetében, emiatt pedig az intenzív osztályon kellett kezelni. Szerencsére már kiengedték a kórházból, ám a férfi a történtek ellenére is ajánlja az oltást.

A folsavként is ismert vízben oldódó vitamin hiánya súlyos véralvadási zavarokat idézhet elő, főként terhes édesanyáknál.

Vizsgálja az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) a Johnson & Johnson Janssen koronavírus elleni oltóanyaga és a vérrögök képződése közötti lehetséges kapcsolatot.

Alacsony dózisú aszpirin segíthet a koronavírussal megbetegedettek tüdejének védelmében és lélegeztetőgépes kezelésük elkerülésében.

Olaszország, Lettország, Ciprus és Litvánia közölte, hogy folytatja az Oxford-AstraZeneca vakcina alkalmazását, miután az Európai Gyógyszerügynökség "biztonságosnak és hatékonynak" nyilvánította.

Az Oxford-AstraZeneca koronavírus elleni védőoltása az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) szerint biztonságos, álláspontjukon a mai megbeszélésen sem változtattak.

Az elmúlt hetekben a világ több országában is ideiglenesen felfüggesztették az AstraZeneca által kifejlesztett koronavírus elleni oltóanyag használatát, miután több beoltottnál tapasztaltak vérrögképződést.

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) nem talált bizonyítékot arra, hogy összefüggés lenne a kialakult vérrögök és az AstraZeneca oltóanyaga között.