Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
362,95 Ft
Euró
394,02 Ft
Font
468,10 Ft
Bitcoin
64,137 $

Sokkoló fotókon látható, milyen brutális módon fertőzi a fiatalok tüdejét a koronavírus

Az egyik torontói sürgősségi osztály orvosa osztott meg döbbenetes felvételeket olyan páciensek tüdejéről, akik korábban makkegészségesek voltak.

...svg content...Fotó: WebMD
Egészség/Életmód
Author image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Dr. Kashif Pirzada azért döntött a fényképek nyilvánosságra hozatala mellett, mert úgy gondolja, sokan félvállról veszik a járványhelyzetet, és korukból adódóan fittyet hánynak a szigorú óvintézkedésekre.

Az alábbi fotó bal oldalán egy 30 éves páciens, míg a jobb oldalán egy 35 éves tanár légzőszerve látható, akik egyaránt a koronavírus brit törzsével fertőződtek meg. Soron kívül Gyurcsány Ferenc: Fiatalok, ne vegyetek kábítószert

Pirzada elmondta, a röntgenfelvételek gyakran kollégáit is sokkolják, mivel a fiatal felnőttek gyakran lényegében tünetmentesen kerülnek a klinikára, egyetlen panaszuk, hogy fáradtak és levertek, amit nem tudnak mivel magyarázni.

Koronavírus-fertőzés esetén a fiatalabb, erősebb szervezettel rendelkező betegeknél rendkívül alattomos módon alakulhat ki a tüdőgyulladás, a légszomj és a szűnni nem akaró köhögés sokszor csupán a késői stádiumban jelenik meg, előtte mindössze azt érzékelik, hogy alig bírnak megtenni néhány lépést, máris elfáradnak.

Az egyik beteg sem értette elsőre, mi történik vele, háziorvosa azonban azt javasolta, azonnal látogassa meg a közeli kórházat, mivel a sztetoszkópos vizsgálat után kiderült, valami nincs rendben a tüdejével.

„Kicsit összezavarodtam, hogyan kaphattam el egyáltalán a fertőzést? Fogalmam sincs, mindig hordtam a maszkot és betartottam a szabályokat, tüneteket sem éreztem. Nagyon furcsa ez az egész” – magyarázta a CTV News riportereinek az érintett személy.

Vitézy Dávid várja Karácsony Gergely válaszát a hatalmas pénzjutalmakról

Vitézy Dávid elárulta, mennyit keres a a MÁV Start és a Volánbusz közös gazdasági vezetője, aki szintén szép summát kapott.