Clouds
21 Budapest
Dollár
357,31 Ft
Euró
384,48 Ft
Font
437,06 Ft
Bitcoin
27,693 $

Sokkoló fotókon látható, milyen brutális módon fertőzi a fiatalok tüdejét a koronavírus

Fotó: WebMD
Egészség/Életmód
not image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Az egyik torontói sürgősségi osztály orvosa osztott meg döbbenetes felvételeket olyan páciensek tüdejéről, akik korábban makkegészségesek voltak.

Dr. Kashif Pirzada azért döntött a fényképek nyilvánosságra hozatala mellett, mert úgy gondolja, sokan félvállról veszik a járványhelyzetet, és korukból adódóan fittyet hánynak a szigorú óvintézkedésekre.

Soron kívül Saját otthonukban fojtottak meg egy anyát és két kisfiát

Az alábbi fotó bal oldalán egy 30 éves páciens, míg a jobb oldalán egy 35 éves tanár légzőszerve látható, akik egyaránt a koronavírus brit törzsével fertőződtek meg.

Pirzada elmondta, a röntgenfelvételek gyakran kollégáit is sokkolják, mivel a fiatal felnőttek gyakran lényegében tünetmentesen kerülnek a klinikára, egyetlen panaszuk, hogy fáradtak és levertek, amit nem tudnak mivel magyarázni.

Koronavírus-fertőzés esetén a fiatalabb, erősebb szervezettel rendelkező betegeknél rendkívül alattomos módon alakulhat ki a tüdőgyulladás, a légszomj és a szűnni nem akaró köhögés sokszor csupán a késői stádiumban jelenik meg, előtte mindössze azt érzékelik, hogy alig bírnak megtenni néhány lépést, máris elfáradnak.

Az egyik beteg sem értette elsőre, mi történik vele, háziorvosa azonban azt javasolta, azonnal látogassa meg a közeli kórházat, mivel a sztetoszkópos vizsgálat után kiderült, valami nincs rendben a tüdejével.

“Kicsit összezavarodtam, hogyan kaphattam el egyáltalán a fertőzést? Fogalmam sincs, mindig hordtam a maszkot és betartottam a szabályokat, tüneteket sem éreztem. Nagyon furcsa ez az egész” – magyarázta a CTV News riportereinek az érintett személy.