Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
362,75 Ft
Euró
393,53 Ft
Font
467,81 Ft
Bitcoin
64,253 $

Kétmillió forintos bírságot kaphat, aki külföldre megy nyaralni

Nagy-Britanniában 5 ezer fontos pénzbírsággal sújthatják azokat, akik engedély nélkül útra kelnek, és karantén ideje alatt külföldi országokat látogatnak meg.

...svg content...Fotó: Unsplash
Külföld
Author image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Habár hétfőn hivatalosan is véget érhetnek az otthonmaradással kapcsolatos szabályozások az Egyesült Királyságban, Boris Johnson miniszterelnök egyelőre nem beszélt arról, tervezik-e a lezárások meghosszabbítását.

Miközben kitavaszodik, és egyesek már útnak indulnának, illetve beterveznék nyaralásaikat, a kormányfő figyelmeztetett, jobban teszik, ha óvatosak maradnak, mivel a jelenleg érvényben lévő vészhelyzeti jogszabályok alapján megbüntethetik azokat, akik elhagyják az országot. Soron kívül Kiderült, mely egyetemre volt a legnehezebb bekerülni

Következő héttől kezdődően egy új, speciális rendeletnek köszönhetően bárkit pénzügyi szankcióval sújthatnak, akik megszegik a szabályokat, és átlépik Nagy-Britannia határát – írta a BBC hírportál.

A külföldi utazásokhoz köthető korlátozásokat leghamarabb május 17-én oldhatják fel, ehhez viszont az kell, hogy a vakcinációs program továbbra is a jelenlegi tempóban folytatódjon.

A kormányfő bejelentése sokkal korábban történhet meg, és akár már április 12-én döntés születhet arról, mi legyen azokkal az emberekkel, akik nyaralni készülnek, illetve el szeretnék hagyni az Egyesült Királyságot.

Az Imperial College London professzora, Neil Ferguson, aki egyben a kormány szakmai tanácsadója is, a brit közszolgálati rádiócsatorna egyik műsorában elmondta, azt javasolja mindenkinek, hogy a tavaszi kiruccanások helyett inkább a nyári szezont tervezzék meg, hiszen addigra már jelentősen enyhülhet a járványhelyzet.

Újabb pénzmegvonás jöhet a szuverenitásvédelmi törvény miatt

A brüsszeli testület vizsgálja a lehetőséget.

Rekordok sora jelzi, hogy a Föld a valaha mért legforróbb napjait éli át

A Föld két egymást követő napon is megdöntötte saját hőmérsékleti rekordját, riasztó mérföldkövet állítva a globális felmelegedés történetében.