Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,612 $

Kétmillió forintos bírságot kaphat, aki külföldre megy nyaralni

Fotó: Unsplash
Külföld
not image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Nagy-Britanniában 5 ezer fontos pénzbírsággal sújthatják azokat, akik engedély nélkül útra kelnek, és karantén ideje alatt külföldi országokat látogatnak meg.

Habár hétfőn hivatalosan is véget érhetnek az otthonmaradással kapcsolatos szabályozások az Egyesült Királyságban, Boris Johnson miniszterelnök egyelőre nem beszélt arról, tervezik-e a lezárások meghosszabbítását.

Soron kívül Megszöktek a börtönből, majd elmentek palacsintázni: a vendégek buktatták le őket

Miközben kitavaszodik, és egyesek már útnak indulnának, illetve beterveznék nyaralásaikat, a kormányfő figyelmeztetett, jobban teszik, ha óvatosak maradnak, mivel a jelenleg érvényben lévő vészhelyzeti jogszabályok alapján megbüntethetik azokat, akik elhagyják az országot.

Következő héttől kezdődően egy új, speciális rendeletnek köszönhetően bárkit pénzügyi szankcióval sújthatnak, akik megszegik a szabályokat, és átlépik Nagy-Britannia határát – írta a BBC hírportál.

A külföldi utazásokhoz köthető korlátozásokat leghamarabb május 17-én oldhatják fel, ehhez viszont az kell, hogy a vakcinációs program továbbra is a jelenlegi tempóban folytatódjon.

A kormányfő bejelentése sokkal korábban történhet meg, és akár már április 12-én döntés születhet arról, mi legyen azokkal az emberekkel, akik nyaralni készülnek, illetve el szeretnék hagyni az Egyesült Királyságot.

Az Imperial College London professzora, Neil Ferguson, aki egyben a kormány szakmai tanácsadója is, a brit közszolgálati rádiócsatorna egyik műsorában elmondta, azt javasolja mindenkinek, hogy a tavaszi kiruccanások helyett inkább a nyári szezont tervezzék meg, hiszen addigra már jelentősen enyhülhet a járványhelyzet.