Clouds
21 Budapest
Dollár
344,30 Ft
Euró
368,83 Ft
Font
428,09 Ft
Bitcoin
25,792 $

Megfázás vagy COVID? Ez a különbség a két betegség között

Az NHS frissítette a COVID-gyanús tünetek listáját, amelyek oltottaknál is jelentkezhetnek, mint a fertőzés enyhébb formája.

Ez a tünet jelzi, hogy elkaptuk a koronavírus delta variánsát

Egy újabb szimptóma került fel a delta variánshoz köthető tünetek közé, amely alapján egyértelműen diagnosztizálható a betegség.

Csendes és fájdalommentes a koronavírus legújabb életveszélyes tünete

A vesekárosodás csendben, fájdalommentesen lezajló folyamat, amely egyre több koronavírus fertőzöttnél jelentkezik.

Arra figyelmeztetnek amerikai szakemberek, hasmenés esetén ne merészkedjünk a vízbe

Az amerikai Járványügyi és Járványmegelőzési Központ (CDC) legutóbbi közleményében arra figyelmeztetik a lakosságot, hogy semmiféleképpen se üljenek be a medencékbe abban az esetben, ha hasmenést tapasztaltak.

7 jele annak, hogy tünetmentesen átestünk a koronavírus-fertőzésen

Tudományos bizonyítékokkal alátámasztották, hogy minden harmadik covid-fertőzött panaszmentesen vészeli át a betegséget, erre azonban több olyan jel is utalhat, amit alapvetően nem koronavírussal hoznánk összefüggésbe.

További Hírek

A Moderna és a Pfizer egyik ritka mellékhatása a bőrkiütés

Egy friss tanulmányból derült ki, hogy a Pfizer/BioNTech és a Moderna oltóanyagával oltott emberek esetében ritkán ugyan, de bőrkiütés alakulhat ki az oltást követően.

Kifejezetten csekély esélye van, hogy az oltást követően is megfertőződhetünk

Mint ismeretes, a koronavírus elleni vakcinák nem nyújtanak teljes körű védelmet a fertőzéssel szemben, így van némi esély arra, hogy az oltást követően is megfertőződhetünk, ám ez elenyésző, az oltóanyag pedig képes megakadályozni a fertőzés súlyos lefolyását a szervezetben.

Vajon mekkora az AstraZeneca oltást követő vérrögképződés kockázata?

A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján leginkább a fiatalabbakat és a nőket érinti az AstraZeneca oltás után esetlegesen kialakuló vérrögképződés, azonban egyelőre nem tudjuk, hogy pontosan mennyi esély van a ritka mellékhatásra az oltást követően.

A koronavírus-fertőzés túlélőinek egyharmada neurológiai és mentális rendellenességekkel küzd

Több mint 230 ezer vizsgált amerikai koronavírus-fertőzésből felépült páciens körülbelül 34 százalékát hat hónapon belül pszichiátriai vagy idegrendszeri elváltozásokkal diagnosztizálták.

Már gyerekek is gépi lélegeztetésre szorulnak a kórházakban koronavírus-fertőzés miatt

A Bethesda Gyermekkórház főigazgatója elmondta, a szövődmények miatt nemcsak az idősek, hanem már a fiatalkorúak is mesterséges, gépi lélegeztetésre szorulnak.

Az mRNS-oltóanyagok a fertőzést és a tüneteket is megszüntetik

A New England Journal of Medicine (NEJM) által végzett kutatás során több tízezer egészségügyi dolgozót vizsgáltak, akik a Pfizer/BioNTech vagy a Moderna oltóanyagait kapták meg, az eredmények pedig rendkívül biztatóak.

Sokkoló fotókon látható, milyen brutális módon fertőzi a fiatalok tüdejét a koronavírus

Az egyik torontói sürgősségi osztály orvosa osztott meg döbbenetes felvételeket olyan páciensek tüdejéről, akik korábban makkegészségesek voltak.

Enyhítik az elhúzódó covid-betegség tüneteit a koronavírus elleni vakcinák

Miközben a pandémia hazánkban új fokozatba kapcsolt, kutatók rájöttek, hogy a covid-vakcinák segíthetnek az úgynevezett poszt-covid szindrómával küzdő pácienseknél a teljes felépülésben.

Nem bizonyított, hogy az AstraZeneca vakcinája vérrögképződést okoz

A brit gyógyszerfelügyeleti hatóság (MHRA) csütörtöki közleménye szerint nincs olyan adat, amely megerősítené, hogy az Oxford/AstraZeneca által a koronavírus ellen közösen kifejlesztett oltóanyag okozta volna a Dániában is észlelt vérrögképződéseket.

Egy új mellékhatás aggasztja a Moderna vakcinájával beoltottakat

A Moderna oltóanyagával beoltott emberek világszerte aggódnak, ugyanis megjelent egy új mellékhatás, mely egyelőre csak ennél az oltóanyagnál tapasztalható: a Moderna-kar.