Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
371,98 Ft
Euró
398,34 Ft
Font
471,86 Ft
Bitcoin
66,786 $

Selmeci Attila Milák Kristófról: hosszú távon ez így nem mehet tovább

Úgy látja, Virth Balázs az olimpiára tekintettel kötött kompromisszumot, hogy kihozhassa a helyzetből a legjobbat, de hogy mi lesz Párizs után, ki mit akar majd, az a jövő zenéje.

...svg content...Fotó: MTI/Kovács Tamás
Sport

Koós Alexandra

Szerkesztő

Mint azt már megírtuk, Milák Kristóf – a tervek szerint – húsz hónap után először indul nemzetközi versenyen szerdán. Az úszó ugyanis a Mare Nostrum versenysorozat barcelonai állomásán méreti meg magát, két hónappal a párizsi ötkarikás játékok előtt, ugyanakkor még mindig sok a kérdőjel a felkészülése körül. Egykori edzője, Selmeci Attila nemrégiben arról beszélt, milyen állapotban lehet most Milák. „Úgy tudom, hogy Kristóf becsülettel edzett Törökországban, kíváncsian várom, hogy a versenyeken mire lesz képes” – mondta.

„Ez a szembenézés ideje, ami jó a versenyzőnek is, hogy lássa, hol tart. Ugyanakkor az időeredményekből itt még nem szabad messzemenő következtetéseket levonni. Arra számítok, hogy hasonló szinten úszhat, mint az áprilisi ob-n” – fogalmazott a Magyar Nemzetnek nyilatkozva. Majd amikor arról kérdezték, a kemény munkával megszerezhető állóképességbeli lemaradás véleménye szerint mekkora gondot okozhat, Selmeci úgy felelt: „Az edzőtáborokban Kristóf kemény munkát végez, és erre még lesz lehetőség az olimpiáig”. Soron kívül Folyamatosan melegszik a Balaton vize, valahol már csaknem 23°C-os

„Ugye most voltak két hetet Törökországban, és úgy tudom, hogy a Mare Nostrum-versenyek után újabb két hetet Zalaegerszegen készülnek, majd az Eb után három hetet Hódmezővásárhelyen” – magyarázta. Szerinte ha az olimpiai bajnok klasszis ezeket rendesen végigdolgozza, akkor ő optimista lesz az olimpiára nézve. Ugyanakkor a 200 pillangón való címvédéshez fel kell kötni a gatyát, hiszen idő közben lett egy nagyon komoly kihívó Léon Marchand személyében. Milák egykori mestere úgy véli, hogy ha a francia úszó rákészül a 200 pillangóra, „akkor nagyon erős lehet”.

Illetve Milák Kristófnak is „csúcsforma közelében kell lennie, ha újra olimpiai bajnok akar lenni a fő számában”. „Itt az a nagy kérdés, hogy Kristófunk milyen állapotba kerül addigra” – tette hozzá. Míg Virth Balázs türelme, illetve Milák edzésekről való „eltünedezése”, állítólagos egyéni felkészülése kapcsán Selmeci Attila hozzáfűzte, az úszó „különutas felkészülést választott magának, valószínűleg igényli, hogy többet készülhessen egyedül”. Véleménye szerint „Balázs az olimpiára tekintettel kötött kompromisszumot, hogy kihozhassa a helyzetből a legjobbat”, de ő maga úgy látja, „hogy hosszú távon ez így nem mehet tovább. Hogy mi lesz Párizs után, hogy ki mit akar majd, az a jövő zenéje”.

Karácsony Gergely egyvalakinek külön köszönetet mondott

Egyvalakinek különösen nagy hálával tartozik Karácsony Gergely, aki őszintén beszélt erről egy nyílt posztban.