Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
371,98 Ft
Euró
398,34 Ft
Font
471,86 Ft
Bitcoin
66,392 $

Újabb magyar sportoló lesz ott az olimpián

Senánszky Petra 50 méter gyorson országos csúcsot ért el és teljesítette az olimpiai szintet a Mare Nostrum versenysorozat monacói állomásán.

...svg content...Fotó: A győztes Senánszky Petra a női 50 méteres gyorsúszás döntője után az úszó országos bajnokságon a Duna Arénában 2024. április 10-én. MTI/Kovács Tamás
Sport

Kiss László

Szerkesztő

A debreceni Senánszky Petra szombaton csúcsot döntött a Mare Nostrum versenysorozat monacói állomásán, ahol az 50 méteres gyorsúszás negyeddöntőjében 24,57 másodperces időt ért el. Ezzel megdöntötte saját, egy évvel ezelőtt itt felállított 24,81-es országos csúcsát.

A 30 éves, többszörös Világjátékok-győztes Senánszky egyúttal teljesítette azt a 24,70-es időt is, ami a párizsi olimpián történő induláshoz szükséges, így pályafutása során először készülhet a játékokra. Soron kívül Hivatalos: Ukrajnának vissza kell adni a kárpátaljai magyaroktól elvett jogokat

„Nagyon boldog vagyok, az egészet csak akkor fogtam fel, amikor felnéztem az eredményjelzőre, ráadásul nem is kicsivel sikerült megjavítanom az országos csúcsomat. Előzetesen reménykedtem ebben, hiszen tavaly ugyanitt úsztam a legjobbamat, ezt a lebonyolítást nagyon élem, mivel sokkal játékosabb, mint egy sima előfutam” – nyilatkozta Senánszky az MTI-nek.

A párizsi olimpiával kapcsolatban Senánszky elmondta, hogy nagy teher esett le a válláról, mostantól ráadásul a felkészülés is sokkal könnyebb lesz számára, hiszen így nem kell csúcsformában teljesítenie a két hét múlva kezdődő belgrádi Európa-bajnokságon, és jobban tud koncentrálni az olimpiára.

„Nagyon büszke vagyok rá, hogy huszonkét év uszonyos úszás után két év alatt sikerült ezt elérnem a medencés úszásban. Hálás vagyok az edzőmnek, a családomnak és a barátaimnak, holnap pedig remélem, egy örömúszással tudom folytatni”, tette még hozzá.

Kiütéssel nyert Németország Skócia ellen az Eb első meccsén

Németország a legkisebb esélyt sem adta meg arra Skóciának az Európa-bajnokság első mérkőzésén, hogy meglepetést okozzon.