Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,18 Ft
Euró
394,96 Ft
Font
466,87 Ft
Bitcoin
60,211 $

20 hónap után nemzetközi versenyen indul Milák Kristóf

Barcelonában és Monacóban elővizsgázik az Eb-re és az olimpiára készülő úszó.

...svg content...Fotó: MTI/Kovács Tamás
Sport
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Már 20 hónap telt el azóta, hogy Milák Kristóf, a 200 méteres pillangóúszás világcsúcstartója nemzetközi versenyen rajtkőre állt. Ha nem gondolja meg magát, vagy valami váratlan dolog nem jön közbe, a jövő héten Barcelonában viszont pontot tesz hosszú távolmaradásának időszakára – tudta meg az SzPress Hírszolgálat. Megjegyzik, utoljára 2022 augusztusában, a római Európa-bajnokságon versenyzett külföldi ellenfeleinek társaságában, méghozzá lehengerlő sorozatot bemutatva, amelyek eredményeként aranyérmet és ezüstöt is begyűjtött.

Kevesebb mint egy hónappal az idei vizes Európa-bajnokság úszóversenyeinek kezdete előtt Milák a válogatott versenyzők kéthetes törökországi edzőtáborában készül a belgrádi megmérettetésre, amit 33 nappal később követ a párizsi olimpiai próbatétel. Beleki jelenléte azért nem magától értetődő, mert az olimpiai bajnok úszó az áprilisi országos bajnokság után csak elvétve jelent meg a Duna Arénában, edzéseinek körülbelül a háromnegyedét magyarázat nélkül kihagyta. Ám jócskán akadtak ennek ellentmondó hírek is. Soron kívül Reagált Orbán Viktor a konvoját kísérő rendőr halálos balesetére

Azok szerint az úszó csak a csoportos gyakorlásokra mondott nemet, s közben egy másik uszodában „önállósulva” edzett valamennyit. De a hírszolgálat megjegyzi azt is: Miláknak segíthetett valaki, mert az ő szintjén magányos harcosként lehetetlen csatát nyerni. Összekötő kapocs lehet a két közelgő világverseny között, hogy a kiszámíthatatlanságban is egyedülálló „teljesítményre” képes magyar sporthíresség a szerb, majd a francia fővárosban is a 200 méteres pillangóúszás címvédőjeként veheti fel a versenyt a kihívóival – írja az SzPress.

Korábban egyébként arról is beszámoltunk, hogy Milák Kristóf mégsem Ausztráliában készült a nagy visszatérésre: edzője, Virth Balázs megerősítette, hogy a versenyző hazai környezetben készült az úszó országos bajnokságra. A világklasszis úszó edzéseivel kapcsolatos hiányzásokról ebben a cikkben is írtunk korábban, majd a MOB-elnök, Gyulay Zsolt is megszólalt, aki fontos kérést intézett a szurkolókhoz. Mint fogalmazott, „senkinek nem jó, hogy ennyit foglalkozunk Milák Kristóffal”, s „a medencében úgyis minden kiderül”.

Hatalmas aszteroida közelíti meg a Földet szombaton

A 2024 MK csillagászati szempontból rendkívül közel, de biztonságos távolságban fog elhaladni.

Reagált Orbán Viktor a konvoját kísérő rendőr halálos balesetére

A magyar miniszterelnök is mély együttérzését fejezte ki a történtek miatt, amiben egy 61 éves rendőr vesztette életét.