Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
371,84 Ft
Euró
395,28 Ft
Font
462,48 Ft
Bitcoin
62,149 $

Állítólag már a fejlesztés végső fázisában van a GTA 6

Állítólagosan az utolsó fázisába került a GTA 6 fejlesztése.

Fotó: Rockstar Games
Konzol/Videójátékok

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Bloomberg értesülései szerint a Rockstar arra kötelezi a dolgozókat, hogy áprilistól kezdve térjenek vissza az irodába, és heti 5 napot kell ott tölteniük. A lap információi szerint a cég részben a biztonsággal kapcsolatos aggodalmak kapcsán határozott úgy, hogy visszarendeli az irodába a home office-ban dolgozó fejlesztőket.

Mindez nyilvánvalóan arra vezethető vissza, hogy a Rockstar valójában nagyon is tart attól, hogy egy újabb gigaszivárgás történhet, mint 2022 szeptemberében, amikor is videófelvételek és képek kerültek fel az internetre a játékból. Ehhez pedig hozzá kell tenni azt is, hogy még a GTA 6 trailerét is kiszivárogtatták idő előtt, így a Rockstarnak korábban kellett bemutatnia azt a nagyközönségnek. Aggodalmaik tehát határozottan valósak. Soron kívül Pillanatok alatt árasztotta el a víz a dubaji repülőteret egy szokatlanul heves vihar után

A Rockstar kiadói vezetője, Jenn Kolbe a Bloomberg által szemlézett, a munkatársaknak szóló üzenetében azt írta, „e változtatások mostani végrehajtása a legjobb helyzetbe hoz minket ahhoz, hogy a következő Grand Theft Auto-t olyan minőségben és kidolgozottsággal szállítsuk le, ahogyan azt szeretnénk, egy olyan kiadói ütemtervvel együtt, amely megfelel a játék méretének és ambícióinak”.

Ahogy arról korábban több alkalommal is beszámoltunk, a GTA 6 PlayStation 5-re és Xbox Series X|S-re érkezik majd, valamikor 2025-ben. Friss sajtóértesülések szerint pedig állítólagosan a fejlesztés célegyenesében van a cím, ugyanakkor mint mindig, ezt az információt is érdemes fenntartásokkal kezelni.

Továbbá arra senki ne számítson, hogy emiatt a GTA 6 akár egy nappal is korábban megjelenik a Rockstar által tervezettnél. Emlékezzünk csak a GTA 5-re, melyről szintén kiderült, hogy a fejlesztés végső fázisában volt 2011-ben, ennek ellenére mégis 2013-ban sikerült debütálnia.