Ronaldo idén már biztosan nem lesz bajnok Szaúd-Arábiában

Fotó: Cristiano Ronaldo portugál futballcsillag egy sajtóértekezleten, amint bemutatják az an-Nászr szaúd-arábiai labdarúgóklub új játékosaként Rijádban 2023. január 3-án. Az ötszörös aranylabdás, 37 éves Ronaldo 2022. december 30-án két évre a szaúdi klubhoz szerződött. MTI/EPA
Sport
not image

Takács Petra

Szerkesztő

Nem éppen úgy alakult Cristiano Ronaldo szereplése Szaúd-Arábiában, mint azt sokan várták volna, legalábbis az eredmények tekintetében.

Egyre több az olyan pletyka, miszerint Ronaldo még a szerződése előtt távozhat Szaúd-Arábiából, ahol minden eddiginél több pénzt kap. Az Al Nassr esélyes volt a bajnoki címre, különösen a portugál világsztárral, de ez is kevés volt ahhoz, hogy övék legyen az első hely.

Soron kívül Szoboszlai megint parádésan játszott a Liverpoolban (videó)

Az Al Ittihad meggyőzőbben játszott, ami pedig az Al Nassr bajnoki vereségéhez vezetett, és ez nyilván Ronaldo hangulatára is hatással lehet. Nem egyszer volt az Al Nassr kezében a cím sorsa, viszont rendre belefutottak egy váratlan pontvesztésbe.

Így volt ez legutóbb is, amikor az Al Ittifaq vendégeként léphettek pályára. Ráadásul a hazai csapat szerzett vezetést a 43. percben, amire ugyan gyorsan válaszoltak a vendégek, ez csak egyenlítést ért.

Ronaldo, aki nagyon magasan értékeli a szaúdi bajnokságot, a 16 bajnokiján 14 gólt szerzett, viszont legutóbb nem volt eredményes. Ezzel szemben az Al Ittihad könnyedén húzta be a 3 pontot a brazil Romarinho két góljával, valamint Sharahili találatával.

A Wolverhampton és Tottenham korábbi menedzsere, Nuno Espirito Santo pedig megszerezte csapata kilencedik bajnoki címét. Santo köszönetet mondott a játékosoknak és a szurkolóknak a támogatásért, és ahogyan az ESPN is idézte, szerinte mindenki nagyon keményen dolgozott az idény során, már az kezdetektől fogva.