Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,70 Ft
Euró
390,18 Ft
Font
463,01 Ft
Bitcoin
66,737 $

Rogán Antal szerint senki sem nélkülözhetetlen ebben a kormányban, még ő sem

A miniszter biztos benne, addig lesz politikai pályán, amíg Orbán a miniszterelnök, de a NIK munkáját is megvédte, és azt mondta, szolgálatok működését az orosz-ukrán háború miatt kellett átalakítani.

...svg content...Fotó: MTI/Kovács Attila
Belpolitika
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Mint ismert, Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter nemrégiben interjút adott, amelynek során egyebek mellett arról beszélt, „nem lehetsz mindig nyertes helyzetben, amikor kormányzol. Nagyon gyakran van másvalaki, aki erősteljesebben kommunikál”. Itt Magyar Péter, a Tisza Párt alelnökének váratlan feltűnésére utalt, majd azzal folytatta: a politikus nem jelent veszélyt Orbán Viktor kormányfő hatalmára.

Emellett magabiztosan állította, hogy 2026-ban is a Fidesz fogja megnyeri az országgyűlési választást, s meglátása szerint senki sem nélkülözhetetlen ebben a kormányban, még ő sem. Majd kijelentette: addig lesz politikai pályán, amíg Orbán a miniszterelnök. Ezen túl a titkosszolgálatokért is felelős miniszterként Rogán Antal megvédte a Nemzeti Információs Központ (NIK) munkáját és azt mondta, a szolgálatok működését az orosz-ukrán háború miatt kellett átalakítani. Soron kívül Külföldre ment a gyerekbántalmazó karateedző

„A miniszterelnök közvetlenebb ellenőrzést akart felettük, és újra integrálta a hírszerzést és a kémelhárítást” – magyarázta a Financial Timesnak nyilatkozva, amelyből a Népszava szemlézett. Továbbá a brit lap azt is felidézte, hogy Magyar az európai parlamenti választást a „Fidesz Waterloo-jának” nevezte, hozzáfűzve, ez a kormánypárt számára a vég, Rogánt pedig az Orbán-kormány Richelieu-jének” nevezte, utalva a bíborosra, XIV. Lajos francia király nagyhatalmú főminiszterére.

Az FT egyik forrása szerint a párhuzam telitalálat, mivel a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője olyan hatalmat és vagyont szerzett, hogy nélkülözhetetlenné tette magát Orbán Viktor számára. A miniszter elutasította a hasonlatot, mondván, a francia miniszter a király mentora volt, ő viszont kilenc évvel fiatalabb a miniszterelnöknél. Ezt követően Rogán kitért arra is, hogy minisztériuma szerinte 1,8 milliárd eurónak megfelelő értékben írt ki pályázatokat kommunikációra és rendezvényekre.

Az összeget pedig kilenc éves kitekintésben „védhető”, amennyiben ezt összehasonlítjuk elődök költéseivel – írják a cikkben. Korábban arról is beszámoltunk, hogy Rogán Antal kivételt tett és interjút adott a 444-nek, amelynek során több dologról is szót ejtett, például arról, miért nem szívlelték egymást Magyar Péterrel. Egyúttal leszögezte, sosem akar miniszterelnök lenni, illetve azt állította, a 444 kizsarolta tőle az interjút. „Önök kizsarolták ezt az interjút. Szögezzük le” – fogalmazott akkor.

Jó hírt közölt utasaival a Wizz Air

Az egész világon jelentkező informatikai probléma a Wizz Air-t sem kerülte el.

Szoros vereség az olaszoktól a magyar férfi vízilabda-válogatott olimpiai felkészülési mérkőzésén

A magyar férfi vízilabda-válogatott 15-14-es vereséget szenvedett az olasz csapattól egy ötméteresekkel eldöntött felkészülési mérkőzésen Szirakúzában.