Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
361,64 Ft
Euró
391,93 Ft
Font
466,47 Ft
Bitcoin
66,468 $

Rogán Antal: addig leszek politikai pályán, amíg Orbán Viktor a miniszterelnök

A miniszterelnök kabinetfőnöke elismerte, politikai karrierje Orbán hivatali idejéhez van kötve.

...svg content...Fotó: MTI/Kovács Attila
Belpolitika
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

„Kormányon nem lehet mindig győztes pozícióban lenni. Gyakran előfordul, hogy jön valaki más, aki erősebben kommunikál” – nyilatkozta egy interjúban Rogán Antal, a miniszterelnök kabinetfőnöke Magyar Péter, a Tisza Párt alelnökének váratlan feltűnésére utalva. Mint fogalmazott, a politikus nem jelent veszélyt Orbán Viktor hatalmára, és magabiztosan állította, hogy 2026-ban is a Fidesz fogja megnyeri az országgyűlési választást.

Mindemellett tagadta a Magyar és mások által ellene felhozott korrupciós vádakat, megjegyezve, hogy egyetlen vád sem állná meg a helyét a bíróságon. Azt is vitatta, hogy Orbán miatt védve lenne egy esetleges büntetőeljárástól. „Senki sem nélkülözhetetlen ebben a kormányban, még én sem” – nyilatkozta a Financial Timesnak, amelyből a 24.hu szemlézett. A FT egy meg nem nevezett kormányzati forrást idézve azt írta: Soron kívül Hiába az embercsempészek elengedése, továbbra is túlzsúfoltak a hazai börtönök

Rogánnak megvan az a képessége, hogy függővé tegyen másokat magától, ami alól Orbán sem kivétel. A forrás szerint a kormányfő is tudja, hogy ha megválna a miniszterétől „saját magát lőné lábon”. Mindemellett a kabinetfőnök úgy fogalmazott az Orbánnal való első találkozásáról, amely még a kilencvenes évek elején történt: „Egy olyan embert láttam, aki képes megújítani a konzervatív politikát, amit aztán végre is hajtott”.

De az FT cikkében arra is kitérnek, miszerint a Rogán által működtetett médiagépezet hiányosságaira utal, hogy nem tudták a szőnyeg alá söpörni a kegyelmi ügyet, ahogy Magyar üstökösszerű előretörését sem tudták megfékezni. „A mostani a Fidesz eddigi legmélyebb válsága, és ugyanez igaz Rogánra is” – vélekedett a lap egyik forrása. Mint írják, Rogán nem volt hajlandó beszélni a kegyelmi ügyről, de elismerte, hogy politikai karrierje Orbán hivatali idejéhez van kötve.

„Addig leszek politikai pályán, amíg Orbán Viktor a miniszterelnök” – közölte a kabinetfőnök a lapnak nyilatkozva. Korábban egyébként arról is beszámoltunk, hogy Rogán Antal kivételt tett és interjút adott a 444-nek, amelynek során több dologra is kitért, például arra, miért nem szívlelték egymást Magyar Péterrel. Egyúttal leszögezte, sosem akar miniszterelnök lenni, illetve azt állította, a 444 kizsarolta tőle az interjút.

Akár családtagok is taníthatják majd a vezetést az új KRESZ-szabályok szerint

A Közlekedési Minisztérium új javaslatokat dolgoz ki a KRESZ megújítására, melyek között ott szerepel a családtagok által végzett vezetésoktatás lehetősége és az utánképzési rendszer átalakítása is.