Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,50 Ft
Euró
390,19 Ft
Font
463,02 Ft
Bitcoin
66,929 $

Rogán Antal soha nem akarna miniszterelnök lenni

Rogán Antal rendkívül elismerően nyilatkozott Orbán Viktor miniszterelnökről, akit kivételes embernek és politikusnak tart.

...svg content...Fotó: Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. március 16-án. MTI/Kovács Tamás
Belpolitika

Kiss László

Szerkesztő

Rogán Antal miniszter nemrég arról is beszélt, mi a véleménye Magyar Péterről, és miért nem szívlelték soha egymást. A 444-nek adott interjújában sok minden másra is kitért, több mint 1 órán át válaszolt a különböző kérdésekre, de a továbbiakban nem kíván interjút adni a lapnak, így a jelenlegit jól be kell osztania a lapnak.

Rogán Antal kiemelte, az ő személyes ambíciója a politikában az, hogy addig, amíg el tudja végezni a jelenlegi feladatát, és a többiek is megbíznak benne, szívesen marad a helyén, a háttérben. Elárulta, ha túl van ezen, akkor már nem kíván többé a politikában dolgozni, és ennek is megvan az oka.

Szerinte nincs annál feljebb, amikor valaki elér egy miniszteri posztot. „Miniszterelnök például még lehetne.” – jegyezte meg a 444 újságírója. „Eszem ágában sincs, nem vagyok alkalmas erre.” – hangsúlyozta őszintén a miniszter, akit arról is megkérdezték, más miniszterelnöknek ellátná-e ugyanezeket a feladatokat, mint most.

A válasz erre nem volt, mert már több mint 20 éve Orbán Viktort tartja annak a kiemelkedő egyéniségnek, akiből egy évszázadban egy ország életében maximum két-három ilyen ember születik. Megjegyezte, a kormányfő egyértelműen közöttük van, akivel jó érzés együtt dolgoznia, sokat is tanul tőle, és szívesen dolgozik vele.

„Nem érzem azt, ha most más töltené be a miniszterelnöki tisztséget, akkor én ezt a munkát el tudnám végezni, de ez nyilvánvalóan nemcsak az én döntésem. Az sem az én döntésem, hogy meddig dolgozhatok vele együtt, az az ő döntése.” Ami pedig a politikai pályája végét illeti, azt mondja, azt követően végre lenne ideje a találmányával foglalkozni, és lenne még ötlete.