Clouds
21 Budapest
Dollár
359,41 Ft
Euró
390,62 Ft
Font
445,58 Ft
Bitcoin
23,120 $

Rengeteg repülőjáratot töröltek Kínában az új járványkitörések miatt

Védőmaszkos nő telefonál egy kordonnal elkerített lakótömbben Pekingben 2022. november 10-én. A kínai hatóságok továbbra sem enyhítenek az úgynevezett "zéró-Covid-politikából", azonnali utazási tilalmat és lakókerületek lezárását rendelik el a legkisebb fertőzésszám esetén is. MTI/AP/Andy Wong
Ázsia
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Mint ismert, Kína már a koronavírus-járvány kezdete óta alkalmazza a rendkívül szigorú zéró-Covid politikát, ám ennek ellenére is komoly járványkitörésről jelentettek a napokban.

A kínai Global Times beszámolója szerint Kína repülőterein szerdán masszív járattörléseket eszközöltek, egyes repülőtereken pedig a járatok 98 százalékát is törölték. A hírügynökség a kínai egészségügyi hatóságok bejelentése nyomán arról is jelentett, hogy Kanton városának 8 kerületében ideiglenesen felfüggesztik a jelenléti oktatást a koronavírus-járvány újabb kitörése miatt.

Soron kívül Érdemes lesz felnézni a Netflixre februárban: íme a havi premierek listája

A hivatalos közlés szerint szerda délelőtt 10 óráig a dél-kínai Kanton Baiyun repülőtéren összesen 1163 járatot töröltek, mely a repülőjáratok 89 százalékát érintette; míg Peking két nagy forgalmú repülőterén, a Pekingi Fővárosi Nemzetközi Repülőtéren 718, a Pekingi Daxing Nemzetközi Repülőtéren pedig 767 járatot töröltek: előbbi 75 százalékos, utóbbi 86 százalékos törlési arányt jelent.

Emelkedőben a fertőzések száma, Kína tovább szigorít

A kínai járványügyi adatok szerint a koronavírus-fertőzöttek száma országszerte meredek emelkedésnek indult, kedden ugyanis 1294 új, megerősített esetet és 6882 tünetmentes esetet jelentettek. Noha Kínában már a fertőzés megjelenése óta a példátlanul szigorú zéró-Covid politika van érvényben, a kormány az új járványkitörések miatt még ennél is szigorúbb intézkedések bevezetésére készül.

Kuangtung tartományban jegyezték a legtöbb fertőzöttet: kedden a hivatalos járványügyi adatok szerint 592 új, megerősített esetet, valamint 2611 új tünetmentes fertőzést regisztráltak.

Pekingben jelentősen kedvezőbb a járványhelyzet, ott ugyanis a hivatalos adatok szerint az új járványkitörésben 32 új fertőzöttet regisztráltak, továbbá 48 tünetmentes beteget jegyeztek.

A járványkitörés miatt a kantoni általános és középiskolákban felfüggesztik a jelenléti oktatást, míg az egyetemeken rendszeresen végeznek teszteket, és figyelemfelhívó eseményeket szerveznek oktatási célzattal a koronavírus kapcsán.