A Real Madrid 1 milliárd eurós PSG-ellenes záradékot akar adni Viniciusnak

Fotó: Twitter/Vini Jr.
not image

Borbély Fanni

2021. szeptember 27. - 07:19

A fehér mezes klub tanulmányozza a brazil szerződésfrissítését és hosszabbítását, amely egy még a PSG számára is megfizethetetlen záradék formájában tartalmazna “biztosítékot”.

A Real Madrid minden eszközzel el akarja kerülni, hogy a PSG a következő években elvihesse Viniciust. Ezért a klub elkezdett dolgozni a brazil szerződésének korrigálásán és meghosszabbításán, amelybe a felmondási záradékában szereplő, akár 1 milliárd eurós emelés is belekerülhet.

Annak ellenére, hogy Vinicius Jr. felmondási záradékában szereplő összeg a jelenleg már elérhetetlen, 700 millió euró, a fehér mezes klub hamarosan javítani szeretné a brazil szerződését, amelybe viszont beépítenék a labdarúgó kivásárlási árának korrigálását is, még 300 millióval feljebb kerekítve, így elérve az 1 milliárd eurót.

Ez az az ár, amit a Real Madrid a nagy sztárjai szerződésbontási záradékaiba szokott beépíteni, és a madridi alakulat már így is értelmezi a Flamengo korábbi játékosát. A szándék az, hogy lehetőleg még jobban elriasszák a PSG-t, amely megőrül, hogy bosszút álljon a Mbappé-ügyért.

A franciák tudják, hogy elveszítik sztárjátékosukat, aki a Santiago Bernabeuban akar játszani, és a céljuk az, hogy megpróbálják meggyőzni Viniciust, hogy hagyja el a Chamartint, hogy új kalandba vágjon bele a Parc des Princes-ben, és ott Kylian utódja legyen írja a Defensa Central.

A fehér klub a maga részéről már intenzíven dolgozik azon, hogy meghosszabbítsa Vinicius 2025-ben lejáró szerződését, és ezzel párhuzamosan javítsa a feltételeit a fizetése szintjén, a középpályás szintjére emelve őt. Még mindig nem lesz a madridiak szintjén, de legalább nem a legalsó lépcsőfokokon fog toporogni.

Vinicius hosszabbítása egyébként nem csak a PSG érdeklődéséről szól, hanem a fiatal brazil remek munkájának jutalmazásáról is. De mindenekelőtt valóban arra szolgál, hogy elhárítsa annak lehetőségét, hogy a franciák lecsapjanak a játékosra.