Ez az oka Vinicius Junior csúcsteljesítményének a Real Madridnál

Vinicius Junior, a Real Madrid (b) és Fabinho, a Liverpool játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntõjében játszott Liverpool - Real Madrid visszavágó mérkõzésen Liverpoolban 2021. április 14-én. MTI/EPA/Peter Powell
not image

Nagy Noel

2021. szeptember 22. - 23:55

Vinicius Junior, a Real Madrid ifjú brazil szélsője már élete egyik legjobb szezonját futja, pedig még csak néhány mérkőzésen vagyunk túl.

Lenyűgözően kezdte a szezont a blancók brazilja, jelenleg a LaLiga egyik legjobb játékosának tekinthető minden statisztikát figyelembe véve. Vincius tökéletes szárnysegédje lett Benzemának és már Carlo Ancelotti is őt részesíti előnyben, hiába van Bale és Hazard a keretben.

Vinicius Junior már 5 gólt és 2 gólpasszt szerzett az eddigi öt LaLiga mérkőzés során, amely már majdnem megdöntötte a tavalyi teljesítményét. A 2019/20-as szezon során ugyanis 38 mérkőzésen 5 gólt és 4 asszisztot szerzett.

Mindössze három gólra van szüksége és megdönti az eddigi legjobb szezonját Spanyolországban, amely még a 2018/19-es volt, melynek során 7 gólt és 13 gólpasszt zsebelt be. Egyértelműen látszik az idei szezonon, hogy Vinicius érettebb játékos lett és folyamatosan fejlődik.

A Fichajes szerint két okra vezethető vissza a brazil szélső ilyen szintű fejlődése: a bizalom, amit Carlo Ancelotti szavaz neki, valamint a szerepkörének szabadsága. Ezt maga Vinicius is elismerte, hogy sokat segít neki a bizalom, amit az olasz tréner ad.

Ancelotti viszont a csapatszerkezetet is úgy alakította át, hogy minél inkább ki tudjanak domborodni Vinicius erényei. A brazil szélső egyik legjobb tulajdonsága, hogy remekül tud az üres területekbe befutni, főleg az ellenfél védelmi vonala mögött.

VInicius Junior sebessége és ritmusváltásai hatalmas előnyt biztosítanak, amennyiben az ellenfél védelmi vonala eltolódik és megnyílik egy üres terület. Ancelotti pedig úgy alakította a taktikát, hogy ezt a Real Madrid rendre ki is kényszerítse.

A brazil szélső ezzel pedig kellő magabiztosságot szerzett, ami látszik is a játékán, ugyanis kezdi leküzdeni a korábbi démonát, ami a nagyon rossz döntések formájában nyilvánult meg. Viniciusnak ez lehet a berobbanó éve, amely felé jó úton halad.