ABC: Mbappé 1 milliárdos záradékot kap a Real Madridnál

Fotó: Twitter/Transfer News Live
not image

Borbély Fanni

2021. szeptember 10. - 22:11

Az ABC értesülései szerint a francia játékos nem hosszabbít a PSG-vel, és januárban a madridiakhoz szerződik.

Az ABC szerint hat szezonra ír alá, az elsőben nettó 30 milliós, a következő szezonokban pedig 20 milliós fizetést kap majd. Az optimizmus elönti a Real Madridot, amely kezdi biztosra venni Kylian Mbappé jövő januári szerződtetését. A francia sztár a sajtóértesülések szerint annak ellenére nem hosszabbít a PSG-vel, hogy a párizsi klub tényleg mindent megtesz érte.

Feltételezések szerint a játékos döntése nem gazdasági, hanem sportszakmai kérdésre reagál, és az a vágya, hogy a Real Madrid játékosa legyen, Camavinga nyomdokaiba lépve, aki szintén visszautasította a PSG-t, hogy fehérbe öltözhessen.

A Real Madrid ugyanezen információk szerint januárban lezárja Mbappé szerződtetését. Hat szezonra, 2028-ig ír alá, és az elsőben nettó 30 millió, a következő ötben pedig 20 millió euró lesz a fizetése. Ez kevésnek tűnik egy olyan játékosnak, akinek jelenlegi klubja több mint a dupláját, nettó 45 millió eurót hajlandó fizetni, ami még Messi fizetését is meghaladja.

A legszembetűnőbb azonban az, hogy Florentino Perez ismét élni fog a cirkuszos felmondási záradékkal, 1000 millió euróval. Ugyanazt csinálja, amit Cristiano Ronaldónak, Bale-nek és Benzemának is feldobott. Sok lépést kell még tenniük az őt szerződtetni akaró kluboknak, hogy ezt az összeget megspórolják, ha a Madrid nem akarja eladni. Egy záradék még nehezebb, mint az a helyzet, hogy a PSG fenntartja, hogy ne veszítse el a játékost – írja a sport.es.