Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,527 $

32,5 millió dolláros rablást hiúsítottak meg a chilei repülőtéren, két ember meghalt

Fotó: Unsplash/ Ivan Shimko
Dél-Amerika
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A rablók kiszemeltek egy gépet, mely “értékes rakományt” szállított, egészen pontosan 32,5 millió dollár készpénzt. A hatóságok ugyan megakadályozták, ám két ember életét vesztette a lövöldözésben.

A CNN jelentése szerint a chilei hatóságok arról számoltak be, hogy rablók megkíséreltek ellopni az egyik repülőgépről 32,5 millió dollárt, ám tűzharcba keveredtek a repülőtér biztonsági személyzetével, melynek következtében egy tisztviselő és egy rabló életét vesztette.

Soron kívül Szombat délelőttig borult lesz az ég, néhol esőre is számíthatunk

A közösségi médiában keringő felvételeken is látható, ahogy a rablók és a chilei DGAC légiközlekedési ügynökség tisztviselői között lövöldözés alakul ki a santiagói Arturo Merino Benitez nemzetközi repülőtéren.

Eduardo Baeza főügyész megosztotta, az incidens következtében a DGAC egyik repülőtéri biztonsági tisztviselője és az egyik rabló életét vesztette, hozzátéve, hogy az eset helyi idő szerint szerdán 7:50 környékén történt.

A tisztviselők közlése szerint közel 10 ember tört be a repülőtérre három vagy négy teherautóval, s célzottan egy páncélozott járművet kerestek, mely a LATAM Airlines egyik repülőgépének “értékes rakományát” szállította. Kiderült, hogy a Miamiból érkezett repülőgépen 32,5 millió dollár utazott.

Manuel Monsalve belügyminiszter-helyettes újságíróknak nyilatkozva úgy fogalmazott, a biztonsági tisztviselők “egy nagyon jól szervezett, felfegyverzett és valószínűleg nagyon jól megtervezett rablást hiúsítottak meg”. Az incidens során egyetlen utas sem sérült meg, a hatóságok közlése szerint ugyanis a rablók kifejezetten a pénz miatt érkeztek a repülőtérre.