Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
368,84 Ft
Euró
393,44 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
62,199 $

Egyesek a halálbüntetés visszaállítását követelik az orosz kormánytól a terrortámadás miatt

Az orosz elnök bizonyos szövetségesei a halálbüntetés visszaállítását követelik.

Fotó: MTI/EPA/Szergej Ilnyickij
Külföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

A pénteki moszkvai terrortámadás kapcsán a Kreml hétfőn közölte, nem vesz részt a halálbüntetésről szóló tárgyalásokban. Mint ismert, összesen négy férfit vettek őrizetbe a támadással összefüggésben, akikről úgy vélik, hogy elkövették a terrortámadást.

A támadásra válaszul Vlagyimir Putyin egyes szövetségesei azt követelik, hogy a kormány állítsa vissza a halálbüntetést. Az orosz média szerint Vlagyimir Vasziljev, az állami dumában kormányzó Egységes Oroszország párt vezetője ugyanakkor azt mondta, hogy „sok kérdés merül fel” a büntetéssel kapcsolatban, melyet 1996 óta nem engedélyeztek Oroszországban. Soron kívül Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője szokásos sajtótájékoztatóján közölte, hogy „nem lenne helyénvaló” kommentálni a folyamatban lévő nyomozást. Amikor pedig arról kérdezték, hogy a gyanúsítottakat az orosz hatóságok megverték-e, vagy bántalmazták-e, Peszkov nem volt hajlandó válaszolni, noha a gyanúsítottak komoly zúzódásokkal és látványos sérülésekkel jelentek meg a bíróságon.

Peszkov azt is közölte, hogy a Kreml nem hajlandó kommentálni semmilyen amerikai hírszerzési információt, melyet az Egyesült Államok a támadás előtt megosztott Moszkvával, noha e kijelentéssel megerősítette, hogy az USA valóban figyelmeztette Oroszországot egy esetleges terrortámadásról.