Dollár
431,86 Ft
Euró
423,55 Ft
Font
482,91 Ft
Bitcoin
20,069 $

A csecsen vezető jelezte Putyinnak, hogy segítene a Zelenszkij elleni merényletben

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök sajtótájékoztatót tart Charles Michellel, az Európai Tanács elnökével Kijevben 2022. április 20-án. MTI/AP/Efrem Lukackij
not image

Nagy Noel

2022. április 22. - 21:26

Ramzan Kadirov az Ukrajna elleni invázió kezdete óta törekszik arra, hogy a létező legradikálisabb álláspontot képviselje.

Olekszij Danilov, az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács vezetője elmondta az ukrán NV Rádiónak adott interjújában, hogy Kadirov és Putyin egy közös találkozón beszéltek egy Zelenszkij elleni merényletről.

Danilov elárulta a rádiónak, hogy Putyin és Kadirov három héttel az invázió kezdete előtti, február 3-án tartott találkozójukon beszéltek arról, hogy Ukrajnába küldenek egy csapatnyi csecsen merénylőt, hogy végezzenek az elnökkel.

„Ezen a találkozón megállapodtak a tervben, hogy kiiktassák az elnökünket, és Kadirov meg is ígérte, hogy a csapata el fogja végezni a feladatot”

Danilov – aki közölte, hogy ezeket az információkat az ukrán titkosszolgálattól tudja – elmondása szerint két nappal az invázió kezdetét követően Kadirov végre is akarta hajtani a tervet, de mindhárom csecsen csapatot semlegesítették:

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja

„Követtük ezt a három csoportot. Az egyiket elpusztította a hadseregünk. Kettő elhagyta az országot ezt követően”

Már korábban is érkeztek arról beszámolók, hogy Volodimir Zelenszkij elnök ellen merényletet akarnak elkövetni, köztük a hírhedt Wagner-csoport zsoldosai. Minden egyes tervet azonban semlegesítettek, az oroszok így ezzel sem jártak sikerrel.

Oroszország számára egyértelműen hatalmas kudarc az invázió, ugyanis semmilyen kézzel fogható katonai sikert nem tudnak felmutatni – ezzel sokak szerint a saját hadseregük renoméját is csökkentették, mert a világ egyik legnagyobb katonai hatalmaként voltak eddig számon tartva.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.