Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
371,64 Ft
Euró
394,78 Ft
Font
462,38 Ft
Bitcoin
63,725 $

Így reagált Putyin Gorbacsov halálára

Vlagyimir Putyin orosz elnök is reagált Mihail Gorbacsov halálára, aki több mint 90 évet élt, és minden idők egyik leghíresebb politikusává vált.

Fotó: Mihail Gorbacsov egykori orosz államfő (k) érkezik a győzelem napi díszszemlére a moszkvai Vörös téren 2017. május 9-én. Oroszországban ezen a napon ünneplik a náci Németország felett a II. világháborúban aratott győzelem 72. évfordulóját. (MTI/EPA/Szergej Csirikov)
Európa

Hujber Dávid

Szerkesztő

Mint arról korábban beszámoltunk, Gorbacsov elhunyt, örök álomra hajtotta a fejét, melynek kapcsán már Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök is reagált. Az elmúlt órákban ezt többen megtették, szerte a világon, kezdve a nagyobb vezetőkkel.

Így tett Putyin is, aki több mint fél éve vív háborút Ukrajnával, miközben az orosz szankciók miatt Európa egyre súlyosabb helyzetbe kerül, amit Magyarország, a magyar emberek is már elkezdtek érezni a saját bőrükön.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője a TASZSZ-nak azt mondta, Putyin mély részvétét fejezi ki Gorbacsov halála miatt. Szerda reggel részvéttáviratot küld a hozzátartozóknak és a barátoknak, akik elvesztették szerettüket.

Gorbacsov a Szovjetunió első és egyben utolsó elnöke 91 éves korában hunyt el egy súlyos és hosszan tartó betegség után kedden, amit az őt ápoló kórház erősített meg. Putyin orosz elnökként többször találkozott Gorbacsovval, utoljára 2006 márciusában, a politikuslegenda 75. születésnapján fogadta a volt szovjet vezetőt.

Putyin március második napján elküldte az éves születésnapi üdvözletét, az idei táviratában pedig megjegyezte a Szovjetunió volt vezetőjének gazdag életútját és nagy tekintélyét, miközben kiemelte a szociális, karitatív és oktatási érzéket az ezzel kapcsolatos projektekben.

Egy évvel ezelőtt, amikor Gorbacsov a 90. születésnapját ünnepelte, Putyin a gratuláló táviratában rámutatott arra, hogy a politikust milyen csillagképként tartják számon, aki nagy hatással volt a nemzeti és globális történelemre.

Dobrev Klára Magyar Péterről: a politikának nemcsak a celebkedésről kellene szólnia

A politikus többek között azt is elmondta, hogy mire számít az idei választáson, és hogy mit gondol a TISZA Párt alelnökéről.

Karsai Dániel állapota rohamosan romlik

Karsai Péter szerint testvére beszédképességét nem veszítette el teljesen, de sajnos már a szövegek diktálása is túlságosan fárasztó számára, ezért őt és barátjukat kérte meg, hogy számoljanak be helyette az aktuális eseményekről.