A PSG nem szívbajos, már készítik a listát Mbappé távozására

Fotó: Twitter/French Team
not image

Hujber Dávid

2021.június.21 - 11:31

Ha Mbappé valóban elhagyja Párizst, akkor a PSG-nek muszáj lesz igazolnia egy nagy nevet, aki valamilyen szinten helyettesíteni tudja a klasszis támadót.

Ez azonban nem lesz egyszerű, mivel Mbappé marketingértéke is az eget verdesi, valamint a legapróbb részletekig ismeri a klubot és a francia bajnokságot. A hírek szerint továbbra is a Real Madridhoz szeretne szerződni, de a PSG hallani sem akar az eladásáról.

Ha azonban most nem adják el és nem tudnak vele hosszabbítani, akkor jövő nyáron ingyen válthat klubot. A spanyol AS arról ír, hogy az Express szerint a PSG már elkezdte összeállítani azt a listát, amin a potenciális utódok szerepelnek.

A britek úgy tudják, már megkezdték a munkát a potenciális érkezők listáján, amin Harry Kane neve is szerepel, aki eddig nem nyűgözte le a közönséget az Európa-bajnokságon, de a klubjánál ontja magából a gólokat.

A PSG helyzetét megkönnyíti az a tény, hogy Kane is távozni akar a csapatától, és a franciák edzője, Pochettino előnyben részesíti a játékos leigazolását, akivel Londonban dolgozhatott együtt. Az argentin edző szerint a brit csatár a tökéletes választás, hogy legkésőbb jövő nyáron betöltse a középcsatár szerepét, és Neymarral együtt egy olyan támadósort alkosson, amivel megszerezhetik a Bajnokok Ligája győzelmet.

Az Express szerint a PSG vár még egy hónapot Mbappéra, hátha addig meg tudják győzni a hosszabbításról, bár ez hónapok óta nem sikerül. Ha egy hónapon belül nem járnak sikerrel, akkor beindul a folyamat és kiválasztják az utódot.

Ennél a sztárklubnál köthet ki Sergio Ramos, jók az esélyei

A PSG azon kevés klubok közé tartozik, akik képesek kifizetni a Spurs által kért 175 millió eurót, ugyanis ezt az árat szabta meg Daniel Levy, a Tottenham elnöke. Ugyan szeretnék megtartani Kane-t, megértik a játékos döntését, és hajlandóak eladni, ha megkapják a kért összeget.

Mindeközben a Real Madrid a háttérből figyeli az eseményeket, semmilyen konfliktust nem akarnak a PSG-vel, és arra számítanak, hogy amikor tarthatatlanná válik a helyzet Mbappé és a klubja között, ott lesz a lehetőség egy ajánlatra.