Erős érvek kerültek a PSG mellé, hogy Sergio Ramos igent mondjon

Fotó: Twitter/Real Madrid C.F.
not image

Hujber Dávid

2021. június 17. - 19:44

Valószínűleg a Manchester City és a PSG között dől el, hogy ki szerzi meg a Real Madrid csapatkapitányát, aki már el is hagyta a csapatát.

Rendkívül érzelmes ez a hét a madridi rajongók számára, mivel nem sokkal azután, hogy bejelentették Ramos távozását, megtartották a búcsúztatóját, amin a spanyol végtelenül őszintén beszélt a távozás körülményeiről.

Eddig nem ismert részletek derültek ki, és bemutatták azt a videós anyagot, ami Ramos karrierjét foglalja össze Madridban. Több mint húsz trófeát nyert a legendás csapattal, és elérte, hogy éveken át ő legyen a csapatkapitány.

A helyét Marcelo veszi át, ami történelmi is, mivel hosszú évtizedek óta nem volt példa arra, hogy egy külföldi játékos kapja a karszalagot. Érdekesebb ennél, hogy hol folytatja Ramos, aki tisztázta, nem megy a Sevillához, pláne a Barcelonához.

A korábbi hírek szerint a Manchester City a favorit, de az elmúlt órákban Ramos ügynökei már telefonáltak is, hogy egyeztessenek a PSG-vel. Az AS szerint a francia klub több szempontból is kézenfekvő választás lenne, hiszen ott van az öltözőben Navas és Di Maria, a korábbi csapattársai, valamint spanyolok is játszanak a keretben, mint Sarabia, Rico, Herrera, vagy Bernat.

Ramosnak az is tetszik, hogy Pochettino spanyolul beszél, és mindenekelőtt Párizs alig több mint egy órányi repülőútra van Madridtól, így a váltás nem lenne túlságosan hirtelen a családja számára a gyerekekkel, akik a születésük óta a spanyol fővárosban élnek.

A PSG nagyon nagyot foghatna Ramos szerződtetésével, és hamar pótolhatnák a Chelsea-hez szerződött Silvát. Gyakorlatilag egy az egyben a helyére léphetne, minden szinten, és remek vezére lehetne a csapatnak.

Még a francia adórendszer is neki kedvezne, és képes lenne ugyanazt a pénz megkeresni Párizsban, mint Madridban. Ugyanakkor hangsúlyozta, nem a pénz motiválja, a szerződésénél sem azzal volt a gondja, hanem az évekkel, mivel a Madrid csak egy szezonnal hosszabbított volna, és amikor igent mondott rá, már késő volt.