A PSG bejelentette Messi távozását

Fotó: EPA/TERESA SUAREZ
Sport
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

A PSG immáron hivatalos formában is bejelentette, hogy Lionel Messi távozik Párizsból, nem hosszabbít.

Lionel Messi két esztendővel ezelőtt csatlakozott a PSG keretéhez, miután a Barcelonánál nem tudták kimatekozni a maradását. Zokogva búcsúzott, hiszen azt a klubot kellett elhagynia, ahol felnőtt és legendává vált.

Soron kívül Kiderült, ki az esztergomi robbantás TEK-es áldozata

Messinek nagyon fájt a távozás, és úgy tűnik, Párizsban új életet kezdhet. Istenként várták a PSG rajongói, viszont az első szezonja messze nem úgy sikerült, mint azt szerette volna, nem jött ki a lépés számára.

Nem egyszer fütyülték ki, sokan nem voltak vele elégedettek, hiába nyerte meg a világbajnokságot. Akkor már egy ideje sejteni lehetett, hogy nem fognak hosszabbítani a felek egymással.

Messi távozik

Miután engedély nélkül maradt távol a PSG edzésétől egy szaúdi út miatt, büntetést kapott, és arról szóltak a hírek, hogy betelt a pohár a párizsiaknál. Nem kínáltak új szerződést, és állítólag Messi sem volt nyitott rá.

Először az edző beszélt arról, hogy Messi távozik, amit részben cáfoltak, most viszont bejelentették, hogy az argentin klasszis befejezi a PSG-s pályafutását, akárcsak Sergio Ramos. Egyszerre érkeztek, és egyszerre is költöznek, és az sem kizárt, hogy mindketten Szaúd-Arábiába igazolnak, ahol Cristiano Ronaldo is játszik.

A PSG a közleményében azt írta, a klub nagy érzelmekkel kíván sok sikert Messinek karrierje hátralévő részében. Megköszönték a hétszeres aranylabdás rekordernek a két bajnoki címet, illetve a kupagyőzelmet.