Az edző ledobta a bombát: Messi két év után távozik a PSG-től

Fotó: MTI/EPA/EFE/Juan Ignacio Roncoroni
Sport
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Korábban is arról szóltak a hírek, hogy Messi távozhat a PSG-től, most azonban Christophe Galtier vezetőedző egyértelművé tette, az értesülések valósak.

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, egy ideje már arról szóltak a hírek, hogy Messi hamarosan búcsút inthet a PSG csapatának, az ESPN jelentése szerint pedig az argentin klasszis követné Cristiano Ronaldót és az Al Nasszrhoz való átigazolást fontolgatja.

Soron kívül Kiderült, ki az esztergomi robbantás TEK-es áldozata

Christophe Galtier vezetőedző csütörtökön, egy sajtótájékoztatón a PSG szezonjának utolsó Ligue 1-es mérkőzése előtt dobta le a bombát:

„Abban a kiváltságban volt részem, hogy a futballtörténelem legjobb játékosát edzhettem. Ez lesz az utolsó mérkőzése a Parc des Princes-ben, és remélem, hogy a legmelegebb fogadtatásban lesz része. Idén fontos része volt a csapatnak, mindig rendelkezésre állt. Nem hiszem, hogy bármelyik megjegyzés vagy kritika jogos lenne. Mindig ott volt a csapat mellett. Nagy megtiszteltetés volt végigkísérni őt a szezon során.”

Messi ebben a szezonban 21 góllal és 20 assziszttal járult hozzá a PSG sikeréhez, miután 2021-ben mindenki legnagyobb meglepetésére bejelentette, hogy csatlakozik a csapathoz. Döntésének hátterében az állt, hogy bár mindig is a Barca állt hozzá a legközelebb, ahol 21 évet töltött, a klub financiális problémái miatt lépnie kellett.

Kylian Mbappéval és Neymarral együtt mindkét, a francia fővárosban töltött szezonjában Ligue 1-es bajnoki címhez segítette a PSG-t, ám a Bajnokok Ligájából való egymás utáni 16. fordulóbeli kiesés nagy csapás volt a PSG-nek. A PSG színeiben 74 mérkőzésen 32 gólt szerzett az összes versenyben, valamint 35 asszisztot jegyzett.