Őrületes összeget kaphat Pogba, ha elhagyja a Manchester United

Fotó: Twitter/Manchester United
not image

Hujber Dávid

2021. augusztus 1. - 12:53

Érdekes helyzet állhat elő a Manchester Unitednél, és nem kevés pénzről van szó, ami azt vetítheti előre, hogy a britek mindenképpen rosszul járnak, míg Pogba csak nyertesen jöhet ki az üzletből.

A The Sun beszámolója szerint Pogba hamarosan egy igen jelentős összeghez juthat hozzá, miközben nyilván az új klubjánál is álomfizetést kaphat. Az ügy bonyolódik, mivel a 28 esztendős klasszis középpályás továbbra sem hosszabbított, így jövőre ingyen távozhatna.

Egyelőre nem adta jelét annak, hogy aláírná az új szerződését, amiben heti 400 000 fontos fizetést garantálnak számára. Nem mellesleg ezzel a kontraktussal ő lenne a Premier League legjobban fizetett sztárja.

A United akár 60 millió fontot is kérne érte, ha ebben az átigazolási időszakban túladna rajta, és köztudott, hogy a PSG szeretné a soraiban tudni a játékost. Az egyik gond az, hogy a PSG nem hajlandó túl nagy összeget fizetni Pogbálrt, aki öt évvel ezelőtt 89 millió fontért cserébe hagyta el a Juventust.

Ez azóta is rekord Angliában, ami hamarosan megdőlhet a Manchester City átigazolási terve miatt, míg a United patthelyzetbe kerülhet, mert a Sun szerint ki kellene fizetniük a Pogba szerződéséből hátralevő 12 hónapot, ha ezen a nyáron távozna, mivel nem adta be a hivatalos átigazolási kérelmét.

Betelt a pohár a Barcánál, nincs több ajánlat

Ez 15 millió fontos kifizetést jelentene Pogba részére, így lehetséges, hogy inkább megtartják, megpróbálnak vele mindent megnyerni, és jövőre ingyen elengedik. Egyelőre nem tudni, hogy a vezetőség mekkora potenciált lát Pogbában, hajlandóak-e megkockáztatni azt, hogy ingyen távozhat, de az tény, hogy Solskjaer nem mondott le a játékosa hosszabbításáról.

Egy alkalommal már elvesztették, amikor 2012-ben lejárt a szerződése, és ingyen igazolt a Juventushoz. Most ugyanez a forgatókönyv valósulhat meg, de bármi is történik, a norvég edző gyors döntést szeretne, hogy még legyen ideje pótolni a franciát.