Dollár
396,65 Ft
Euró
403,36 Ft
Font
477,81 Ft
Bitcoin
23,455 $

Pochettinót menesztették, a PSG edzője máris Neymarról beszélt

MTI/EPA/YOAN VALAT

Bense Róbert

2022. július 5. - 17:42

Nincs még vége a párizsiak nyári drámájának.

Ha valami, hát akkor a nyár igencsak izgalmasra sikerült a Paris Saint-Germain csapatánál. Ott volt az Mbappé-ügy, aztán Pochettino jövője, mostantól pedig Neymar szolgáltatja a legfontosabb kérdéseket. De ne szaladjunk ennyire előre.

Soron kívül Visszautasítják az oroszok a vádakat: nem lopnak áramot a zaporozsjei atomerőműből

Hónapok óta borítékolható volt, hogy Mauricio Pochettino távozik a kispadról, néhány hete pedig már az is biztossá vált, hogy a Nice korábbi edzője, Christophe Galtier veszi át az argentin tréner helyét.

Hogy miért húzták ilyen sokáig az időt, arra nem biztos, hogy mostanában kapunk választ, mindenesetre köze lehet Pochettino végkielégítéséhez, az edző ugyanis többet követelt annál, mint amit a klubvezetés ajánlott.

Bárhogy is alakult, ma végre tiszta vizet öntött a pohárba a PSG vezetősége és bejelentették Galtier érkezését, aki nem is tétlenkedett, az első sajtótájékoztatóján máris megerősítette, hogy a Barcelonától 2017-ben rekordösszegért leigazolt brazilra a következő szezonban is számít:

“Szeretném, ha Neymar itt maradna velünk. Világklasszis játékos, és minden menedzser olyan top játékosokat akar, mint ő. Már világos elképzeléseim vannak a Neymarral kapcsolatos terveimről itt a PSG-nél” – mondta Galtier.

Galtier tervei szerint Neymar a Messi-Mbappé csatárduót támogatná, a hírt pedig francia értesülések szerint a brazil is örömmel fogadta – írta meg a Footballtransfers. Hogy lesz-e még fordulat az ügyben, azt a PSG-nél sosem tudni, mindenesetre azt valószínűleg a klubvezetés sem bánná, ha a brazil visszatérne a régi formájához, és nem kellene öt töredékáron eladniuk.