Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
369,53 Ft
Euró
393,77 Ft
Font
457,11 Ft
Bitcoin
64,039 $

Pert indít a lengyel állam ellen a Pfizer

Lengyelország ugyanis még mindig tartozik 60 millió adag koronavírus elleni oltóanyag árával a gyógyszeripari óriásvállalatnak.

Fotó: Unsplash/Mat Napo
Külföld

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

A Politico jelentése szerint a Pfizer drasztikus lépésre szánta el magát és pert indít a lengyel állam ellen, miután az ország még mindig tartozik az amerikai gyógyszeripari óriásvállalatnak 60 millió adag koronavírus elleni oltóanyag árával.

A pert pedig a brüsszeli bíróságon tartják, miután a vakcinákat a belga jog szerint kidolgozott uniós közös beszerzési szerződés keretein belül vásárolta meg Lengyelország. Soron kívül Illegális gyógyszerszállítmányt kapcsoltak le Békésben

A Politico megkeresésére a Pfizer szóvivője megosztotta, az óriásvállalat célja, hogy betartassa Lengyelországgal a 2021 májusában aláírt, az Európai Unió ellátására vonatkozó szerződések részeként vállalt kötelezettségeit a koronavírus elleni oltóanyagok megrendelése kapcsán.

Mint ismert, az Európai Bizottság még 2021-ben kötött szerződést a Pfizerrel 900 millió adag oltóanyag vásárlására, s fenntartották az opciót további 900 millió adagra. Lengyelország tartozása kapcsán egyelőre nem tudni pontos összeget, ám becslések szerint a Pfizer akár egymilliárd eurót is behajthat Lengyelországtól a vakcinákért.

Zidane is nemet mondhat a Bayern Münchennek, a Manchester United edzője lehet

Zinedine Zidane-ról is lemaradhat a Bayern München, miután a hírek szerint a francia legenda szívesebben ülne le a Manchester United kispadjára, ahol Erik Ten Hagot válthatja.