Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
364,20 Ft
Euró
394,87 Ft
Font
467,76 Ft
Bitcoin
69,532 $

Több mint 300 embert temetett maga alá a föld Pápua Új-Guineában

Újabb természeti katasztrófa történt, ezúttal Pápua Új-Guineában, aminek következtében több mint 300 embert temetett maga alá a föld.

...svg content...Fotó: Unsplash/Deco Kogoya
Ausztrália és Óceánia

Takács Petra

Szerkesztő

Több mint 1100 ház tűnt el a földcsuszamlás hatására, amiről a helyi média számolt be. Százak halhattak meg a földcsuszamlásba, ami pénteken, hajnali 3 óra körül csapott le, körülbelül 600 kilométerre a fővárostól.

A Reuters azt írja, több mint hat faluról tudni, amik érintettek voltak ebben, és sokakat még mindig keresnek. Négy holtestet már megtaláltak, miután a mentőcsapatok megérkeztek a ritkán rakott területekre, ahol a halálos áldozatok száma várhatóan növekedni fog a következő órákban, napokban. Soron kívül Havas Henrik az ATV-botrányról: az adatgyűjtésről tájékoztatni kellett volna Magyar Pétert

A földcsuszamlás a közlekedést is megnehezíti, miután elzárta az autópályát, azt nem lehet megközelíteni sem. Emiatt helikopterekkel próbálnak közelebb kerülni a mentőcsapatok, de minden egyes perccel kevesebb lesz az esély arra, hogy túlélőket találjanak. A helyszínen készült felvételeken látszik, mekkora a káosz, súlyos a helyzet.

Sokan zokogásban törtek ki, rengetegen kereshetik a családtagjaikat, és attól félnek, hogy a lehető legrosszabb forgatókönyv következett be. Jelenleg óriási erőkkel keresik az eltűnteket, minden másodpercet igyekeznek kihasználni az egységek, sokan kézi erőkkel dolgoznak, amíg nem érnek a helyszínre a munkagépek, a speciális felszerelések.

Ebben a pillanatban megjósolni sem tudják, hány áldozattal lehet számolni, ugyanakkor az első adatok nagyon aggasztóak, és a következő órák kritikusak lehetnek. További egységeket várnak, és más országokból is érkezhet segítség.