Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Már 87 áldozata van az öngyilkos merényletnek Pakisztánban

Fotó: A pakisztáni biztonsági szolgálat tagjai az északnyugat-pakisztáni Pesavár egyik mecsetjében elkövetett öngyilkos merénylet helyszínén 2023. január 30-án. A támadásban legkevesebb 28 ember életét vesztette, mintegy 150en megsebesültek. MTI/EPA/Bilaual Arbab
Közel-Kelet
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Tovább és tovább nő azon áldozatok száma, akik a pakisztáni robbantásban vesztették életüket.

Mint ismeretes, öngyilkos merénylő robbantott Pakisztánban, egy mecsetben. Az első hírek 17 áldozatról szóltak, de már akkor tudni lehetett, hogy valószínűleg sokkal többen vesztették életüket a kegyetlen támadásban.

Később 32-re nőtt az áldozatok száma, majd nem sokkal később arról szóltak a hírek, hogy a pakisztáni tálibok állnak a robbantás mögött. Hétfő estig pedig összesen 61 halottról adtak hírt, akik nem élték túl a detonációt, amit az öngyilkos merénylő okozott.

A Reuters most arról számolt be, hogy a pakisztáni mecsetrobbantás áldozatainak száma tovább nőtt. Jelenleg 87 olyan emberről tudni, akik életüket vesztették a terrortámadásban, amit egy kórházi tisztviselő erősített meg.

A támadás az északnyugati Pesavar város egyik legjobban megerősített területén történt, ahol a rendőrség és egy a terrorelhárítás is irodákat üzemeltet. A merénylő röviddel azután robbantotta fel magát, hogy több száz hívő gyűlt össze, akik a délutáni imájukat szerették volna elmondani.

A 87 áldozat mellett 57 sérültről tudni, akik közül 7-en válságos állapotban fekszenek a kórházban. Hivatalosan senki sem vállalta a felelősséget a robbantásért, a pakisztáni tálibok (TTP) tagadták, hogy közük lett volna a terrortámadáshoz.