Clouds
21 Budapest
Dollár
376,61 Ft
Euró
401,38 Ft
Font
459,06 Ft
Bitcoin
28,341 $

A pakisztáni tálibok vállalták a felelősséget a hétfői robbantásért

Fotó: MTI/EPA/Bilaual Arbab
Ázsia
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A halálos áldozatok száma pedig 46 főre emelkedett, míg a sérültek száma 157-re.

A CNN jelentése szerint a pakisztáni tálibok vállalták a felelősséget a hétfői öngyilkos merényletért, mely Pesavárban egy mecsetben történt, s melynek következtében legkevesebb 46 ember életét vesztette, és 157 megsebesült.

Soron kívül Megkötözve, egy bevásárlókocsiban találták meg egy eltűnt nő holttestét

Egy öngyilkos merénylő robbantotta fel magát a pesavari Police Lines mecsetben, majd pár órával a merénylet után Sarbakaf Mohmand és Omar Mukaram Khurasani, a Tehreek-e-Taliban-e-Pakistan (TTP), vagyis a pakisztáni tálibok két tisztviselője több nyilatkozatot is közzétett, melyekben közölték, hogy a robbantás “bosszú volt” a TTP egyik harcosának, Khalid Khorasaninak tavalyi haláláért.

Mint ismert, a TTP a legtöbb országban külföldi terrorista szervezetként van számontartva, mely Afganisztánban és Pakisztánban is tevékenykedik. A CNN-nek nyilatkozva Mohammad Aijaz Khan pesavári rendőrfőnök már korábban is rámutatott, hogy mecsetben történt incidens “valószínűleg öngyilkos merénylet volt”.

Shehbaz Sharif pakisztáni miniszterelnök pedig hangsúlyozta:

“Az Allah előtt leboruló muszlimok brutális meggyilkolása ellenkezik a Korán tanításaival. Allah házának célba vétele bizonyítja, hogy a támadóknak semmi közük az iszlámhoz. A terroristák félelmet akarnak kelteni azzal, hogy azokat veszik célba, akik kötelességüket teljesítik, hogy megvédjék Pakisztánt.”

Sharif a továbbiakban megosztotta, hogy “az egész nemzet és az intézmények is egységesen küzdenek a terrorizmus felszámolása érdekében”, hozzátéve, hogy “átfogó stratégia” van készülőben a rend helyreállítása érdekében az északnyugati Khyber Pakhtunkhwa tartományban, ahol Pesavar is található.