Clouds
21 Budapest
Dollár
357,31 Ft
Euró
384,48 Ft
Font
437,06 Ft
Bitcoin
27,693 $

Mióta itt jártál:

32-re nőtt a pakisztáni mecsetrobbantás áldozatainak száma

Pesavar, 2023. január 30. A pakisztáni biztonsági szolgálat tagjai az északnyugat-pakisztáni Pesavár egyik mecsetjében elkövetett öngyilkos merénylet helyszínén 2023. január 30-án. A támadásban legkevesebb 28 ember életét vesztette, mintegy 150en megsebesültek. MTI/EPA/Bilaual Arbab
Közel-Kelet

Bense Róbert

Szerkesztő

A támadást vélhetően egy öngyilkos merénylő követte el Pakisztán északnyugati részén, Pesavárban.

Mint arról korábban beszámoltunk, robbanás történt egy pakisztáni mecsetben, melynek következtében az épület összedőlt. Muhammed Asim, a pesavári kórház szóvivője az Al Jazeerának elmondta, hogy 32-re nőtt az áldozatok száma, további 150-en pedig megsérültek.

Soron kívül Saját otthonukban fojtottak meg egy anyát és két kisfiát

A hatóságok továbbra is túlélőket keresnek a romok alatt, Muhammad Ijaz Khan pesavari rendőrfőnök elmondta, hogy a mecset nagytermének befogadása 300 fő. A terem a robbanás idején tele volt.

Egyre gyakoribbak a robbantásos merényletek Pakisztánban

Hozzátette, hogy fennáll a lehetősége annak, hogy öngyilkos merénylő robbantott, mostanáig azonban még egy terrorszervezet sem vállalta a felelősséget. Shehbaz Sharif miniszterelnök szigorú fellépést ígért a támadás szervezőivel szemben.

A miniszterelnök arra utasította a hatóságokat, hogy mindent tegyenek meg a sérültek felkutatása érdekében, a kórházak pedig a legjobb ellátást biztosítsák számukra. Hozzátette, hogy javítaniuk kell a rendfenntartó erők hatékonyságán, hogy felvehessék a harcot a terrorizmus fenyegetésével.

Pakisztánban az elmúlt években számos hasonló robbantásos merénylet történt, százak halálát okozva. A tálibok afganisztáni hatalomátvételét követően a keményvonalas iszlám törvényeinek bevezetését követelő szervezetek megerősödtek, a támadások zöméért ezek a csoportok felelősek.