Clouds
21 Budapest
Dollár
368,35 Ft
Euró
394,34 Ft
Font
441,48 Ft
Bitcoin
23,093 $

A TTP terroristacsoport öngyilkos merénylője robbantott egy pakisztáni oltópontnál

Fotó: Lángok törnek elő a Serena Hotel parkolójából, ahol autóba rejtett pokolgép robbant a pakisztáni Kvettában 2021. április 21-én. A detonációt követően több autó kigyulladt a luxusszálloda előtt. A támadásban legalább négyen életüket vesztették és tizenketten megsérültek. A pakisztáni tálibok terrorszervezete, a Tehrik-i-Talibán Pakisztán (TTP) vállalta a felelősséget a merénylet elkövetéséért. MTI/EPA/Fajjaz Ahmed
Közel-Kelet
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Az incidens következtében egy rendőr és egy civil életét vesztette, valamint legalább 24 ember sérült meg.

A pakisztáni tálibok, más néven a Tehrik-i-Talibán Pakisztán (TTP) terroristacsoport vállalta a felelősséget azért a támadásért, amelynek célpontjaiként azokat a rendőröket nevezték meg, akiket a gyermekbénulás elleni oltócsoport védelmére rendeltek ki.

Soron kívül USGS: eddig legalább 100 utórengés volt Törökországban

Az incidens szerdán történt, amikor egy öngyilkos merénylő felrobbantotta magát a délnyugat-pakisztáni Kvetta városában, a hatóságok pedig arról számoltak be, hogy legalább egy rendőr és egy civil életét vesztette.

Ghulam Azfar Mahesar, a kvettai rendőrség helyettes főfelügyelője arról nyilatkozott, miszerint a TTP által célba vett járműben a biztonsági személyzet tagjai tartózkodtak, a robbanás következtében pedig legalább 24 ember, köztük 20 rendőr sérült meg.

Abdul Quddus Bizenjo, Beludzsisztán tartomány főminisztere mélyen elítélte a támadást, emellett ígéretet tett a „gyáva cselekmények” elleni szigorú fellépésre, kiemelve, hogy mindenkit törvény elé állítanak, akinek köze volt a történtekhez.

Az Al Jazeera beszámolója alapján mindez két nappal azután következett be, hogy a pakisztáni tálibok felmondták a kormánnyal júniusban kötött tűzszünetet, egy hétfői nyilatkozatban pedig arra szólították fel a harcosaikat, hogy az ország több pontján hajtsanak végre támadásokat.