Dollár
395,03 Ft
Euró
409,30 Ft
Font
476,15 Ft
Bitcoin
16,181 $

Oroszország kizárólag a saját feltételei szerint hajlandó kivonulni Ukrajnából

Fotó: MTI/EPA/Szputnyik/Elnöki sajtószolgálat/Gavril Grigorov
not image

Borbély Fanni

2022. október 7. - 08:02

Csütörtökön is elhangzott a régóta ismételgetett mondás Oroszország részéről, miszerint továbbra is kizárólagosan a saját feltételeik szerint hajlandóak tárgyalni Ukrajnával, és ha az ukrán kormány minden követelésüket teljesíti, úgy kivonulhatnak Ukrajnából.

A TASS orosz állami hírügynökség jelentése szerint ezúttal Valentina Matvijenko, az orosz Föderációs Tanács elnöke mondta el ugyanazt, amit eddig is hangoztatott Oroszország: közlése szerint hajlandók leállítani a katonai akciókat az “ukrajna különleges művelet keretében”, ám természetesen kizárólag a saját feltételeik szerint.

A szenátor megismételte a korábbi kijelentéseket, és hozzátette, csütörtökön azt a javaslatot tette az ukrán törvényhozóknak, hogy Oroszország hajlandó megkezdeni a tárgyalásokat, ám leszögezte, hogy mivel ők már Oroszország részének tekintik az illegitim módon annektált négy ukrán régiót, azokról nem fognak tárgyalni.

“Erről szó sem lehet, ez már a mi Oroszországunk része. Mégis készek vagyunk leállítani a további katonai akciókat, de azokkal a feltételekkel, amelyeket Oroszország szab”

– ismételte a meg a korábban sokat hallott kijelentést.

Tehát továbbra sem változott semmi, s Oroszország még mindig ugyanazon az állásponton van. E csütörtöki kijelentés azonban nagy valószínűséggel nem hozza majd el a sikert Moszkvának a tárgyalások tekintetében, mivel Volodimir Zelenszkij ukrán elnök még a “népszavazások” előtt egyértelműsítette: amennyiben Oroszország illegitim módon annektálja a megszállt ukrán területeket, úgy Moszkva ellehetetleníti a diplomáciai úton történő béketárgyalások lehetőségét is.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.