Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
370,63 Ft
Euró
393,49 Ft
Font
460,87 Ft
Bitcoin
62,854 $

Orbán Viktor elmondta, miért Sulyok Tamás Novák Katalin megfelelő utódja

A magyar miniszterelnök a Kossuth Rádió vendégeként beszélt arról, hogy Sulyok Tamás miért a helyes választás köztársasági elnöknek Novák Katalin lemondását követően.

Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke beszédet mond a Fidesz-KDNP frakcióülésén Balatonalmádiban 2024. február 21-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Belpolitika

Kiss László

Szerkesztő

Orbán Viktor a gyermekvédelem kapcsán is nagyon határozottan fogalmazott a reggeli interjújában, és kitért arra, hogyan választották ki a jelöltek közül Sulyok Tamást, az Alkotmánybíróság elnökét, aki minden bizonnyal a lemondott Novák Katalin helyére fog lépni. Orbán elárulta, formailag valóban ő tett javaslatot az elnök személye kapcsán, de a valóságban ez nem így volt.

Hangsúlyozta, az ilyen komoly döntéseket mindig hosszabb egyeztetések, tárgyalások előzik meg, amiket nem lehet elkapkodni. Kiemelte, ez egy jelentős döntés Magyarország számára, és azt megfontoltan kellett meghozniuk. A Fidesz elnöke is megvitatta a lehetséges elnökök körét, majd Sulyokra esett a választásuk, és már a frakció is megadta a zöld lámpát.

„Magyarország egy erős ország.” – mondta Orbán Viktor, hozzátéve, még mindig vérzik az ember szíve Novák miatt. „Ezek fájdalmas dolgok.” Ugyanakkor szerinte minden bajban van valami reménysugár is, és amikor végigvették a jelöltek listáját, szép számmal találtak erre méltó magyarokat, ami csak megerősíti a saját nemzetünkbe vetetett hitünket.

Orbán Viktor boldog volt, amikor egy ilyen széles paletta állt előtte, és amiatt is esett Sulyokra a választásuk, mert nagy tapasztalattal rendelkezik a jogi ügyekben, a nemzetközi jogban, és egy olyan szakmai tekintély veszi körül az életútjával, ami csak megerősíti a döntést. Ettől függetlenül nem ő volt az egyetlen lehetőségük, bár arról nincs információ, kik lehettek még ott a szűkített listán.

Terrortámadásnak minősítették az esti késes támadást Ausztráliában, 15 éves az elkövető

Terrortámadásnak minősítette a kormány a tegnap esti templomi késelést, ami lehetővé teszi a rendőrség számára, hogy rendkívüli jogköröket alkalmazzon a nyomozás ideje alatt.