Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
68,667 $

Sulyok Tamást jelöli a Fidesz–KDNP Novák Katalin köztársasági elnök helyére

Ezt Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője jelentette be a Balatonalmádiban tartott sajtótájékoztatóján.

...svg content...Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Belpolitika

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a Balatonalmádiban tartott sajtótájékoztatóján közölte, hogy a Fidesz–KDNP Sulyok Tamást jelöli a pedofil-kegyelemi botrány nyomán lemondó Novák Katalin köztársasági elnök helyére. Ahogy arról korábban is beszámoltunk, Novák Katalin február 10-én jelentette be lemondását.

Mint ismert, az új köztársasági elnök a parlament kétharmados többségű támogatásával kerülhet kinevezésre, s tekintettel a tényre, hogy a Fidesz–KDNP kétharmados többséggel kormányoz, nyilvánvalóan az Alkotmánybíróság elnöki posztját ellátó jogász költözhet a Sándor-palotába. Soron kívül Szentkirályi: „Karácsony a Gyurcsány-osztály legszorgalmasabb kisdiákja”

Mint ismert, a Fidesz–KDNP parlamenti frakciójának kétnapos kihelyezett frakció- és kormányülése február 21-én kezdődött Balatonalmádiban. Az eseményen egyebek mellett megszületett a döntés az új köztársasági elnök személye kapcsán is. A jelölt, aki a kétharmados többség miatt az új köztársasági elnök lesz, Sulyok Tamás.

Sulyok 1980-ban a szegedi József Attila Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi karán szerzett jogi diplomát, majd a Csongrád Megyei Bíróságon bírósági fogalmazóként kezdte pályafutását. 1991-ig jogtanácsosként dolgozott, alkotmánybírónak választásáig ügyvédként tevékenykedett.

2000-től 2014-ig tiszteletbeli konzulként dolgozott Ausztriában, majd 2014 szeptemberében az Alkotmánybíróság tagja lett, 2015 áprilisától a testület elnökhelyettese, 2016-tól pedig annak elnöke. Egy 2021-es interjújában Sulyok közölte, „a politikai kritikával nem tudok mit kezdeni, soha életemben nem érdekelt a politika”.

Több mint 300 embert temetett maga alá a föld Pápua Új-Guineában

Újabb természeti katasztrófa történt, ezúttal Pápua Új-Guineában, aminek következtében több mint 300 embert temetett maga alá a föld.