Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,71 Ft
Euró
396,21 Ft
Font
468,86 Ft
Bitcoin
65,314 $

Orbán Viktor megnyugtatta a fiatalokat, nem tervezik bevezetni a sorkatonaságot

A magyar miniszterelnök, Orbán Viktor a péntek reggeli interjújában egyértelművé tette, nincs olyan tervük, hogy visszavezessék a sorkatonaságot Magyarországon.

...svg content...Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke (k) országjáró kampánykörútjának kisbéri állomásán 2024. május 28-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

A jelenlegi helyzetben nem egy ország gondolkozott el azon, hogy visszavezessék a kötelező sorkatonaságot. Egyesek már meghozták a döntést, míg más kormányok egyelőre csak tárgyalnak erről a háttérben. Az orosz-ukrán háború okozza ezt a fajta feszültséget, és Orbán Viktor miniszterelnök is azt mondja az EU-ban hozott döntések által minden héten egyre közelebb kerülünk egy harmadik világháborúhoz, ami végzetes lenne.

Hosszú ideje tart már a háború Ukrajnában, és minden eddiginél aggasztóbb a helyzet, már arról is egyeztetés zajlik, hogy más ország katonáit küldjék a területre. Franciaország élen járhat ebben, ami akár eszkalációt jelenthet. Magyarország, a magyar kormány kizárja ezt a lehetőséget, és abszolúte ellene van ennek, illetve a háborúnak.

Deutsch Tamás emiatt is nevezi háborúpártinak a baloldalt, és biztos abban, hogy továbbra is meg fogják szavazni a háborút segítő döntéseket. Dobrev Klára, a DK vezetője azonban tagadja, hogy háborúpárti lenne, ahogyan azt is, hogy vissza akarnák vezetni a sorkatonaságot, mely rengeteg fiatalt érintene, és sokan nem akarnak katonák állni.

A magyar kormányfő a Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország! című reggeli műsorában beszélt arról, hogy nincs napirenden a sorkatonaság bevezetése. Hozzátette, ezzel szemben rengeteg olyan dolog van napirenden, ami segítheti a magyar társadalmat az önvédelemre.

Számos programot indítottak és indítanak a honvédségben belül, melyek által komoly katonai karriert lehet befutni, akár a fiatalok, akár az idősebbek számára. Ami pedig az uniós sorkatonaság esetleges bevezetését illeti, azt Orbán Viktor teljesen elfogadhatatlannak nevezte. Minden országnak saját joga dönteni arról, hogy bevezeti a sorkatonaságot vagy sem.

Rossi szerint Gündogan egyértelműen szabálytalan volt, dühös a játékvezetőre

Minden Marco Rossi arcára volt írva, aki szerint a nap leggyengébb teljesítményét a játékvezető nyújtotta.

Gulácsi szerint minimum kétséges volt Németország első gólja

Gulácsi Péter egészen közelről nézhette végig Gündogan lökését, ami végül sokba került, mert a játékvezető nem ítélt szabálytalanságot.