Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,23 Ft
Euró
391,35 Ft
Font
465,70 Ft
Bitcoin
64,563 $

Orbán Viktor még ma újra találkozhat Donald Trumppal

Orbán Viktor napok óta csak úton, rendkívül elfoglalt időszak ez számára, már most sokat tett az EU soros elnökeként.

...svg content...Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő (b) és Donald Trump korábbi amerikai elnök, republikánus elnökjelölt tárgyalásuk előtt Trump floridai rezidenciáján, Mar-a-Lagóban 2024. március 8-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Észak-Amerika

Kiss László

Szerkesztő

A magyar miniszterelnök legutóbb Kínába utazott, ahol személyesen találkozott a kínai elnökkel. Fontos találkozó volt ez a két vezető között, akik több mindenben is egyetértettek, és Kína azt is támogatja, hogy minél több kínai turista érkezzen Magyarországra.

Szijjártó Péter magyar külügyminiszter, aki szintén tagja volt a kínai delegációnak, hangsúlyozta, a magyar emberek a béke hívei. Orbán Viktor az EU soros elnökeként a békére is felhívta a figyelmet, ez jelentette a fő témát a pekingi találkozón. Soron kívül Joe Biden hazugságokkal vádolja Donald Trumpot, és nem lép vissza

Röviddel ezután a miniszterelnök már újra repülőre ült, Washington felé vette az irányt, ahol ugyancsak elsősorban a békéről fog beszélni. Gulyás Gergely miniszter a hétfői Kormányinfón sejtelmesen reagált arra a kérdésre, hogy Orbán Viktor találkozhat-e az államokban Donald Trumppal, akik híresen jóban vannak egymással, és rendre megemlítik a másikat a beszédeikben.

Gulyás nyilatkozata szerint nem zárható ki, hogy Orbán és Trump találkoznak az Egyesült Államokban. Ha ez így lesz, arról nyilván minden formában be fog számolni a sajtó, mialatt Trump teljes erővel küzd az elnöki székért Joe Biden ellen. Biden minden eddiginél rosszabbul áll a versenyben, és továbbra sem kizárt a visszalépése.

Gyurcsány Ferenc: Magyar Péter azt mondja, vagy ő, vagy senki

Gyurcsány Ferenc hosszú idő után ismét szóba hozta Magyar Pétert, a Tisza Párt vezetőjét, aki csak saját magukat látják ideális választásnak a kormány élére.

Már több mint 1 millió dollárt gyűjtöttek a Trump-merénylet áldozatának családjáért

A hős édesapa családja részére eddig összesen 1 millió dollár gyűlt össze, nem egész 24 óra alatt, ami óriási eredmény.

Kiderült, mesterlövészek voltak Donald Trump merénylője alatt

Egyre szürreálisabb, ami szombaton történt, már azt is tudni, hogy a 20 éves merénylő alatt a merénylet ideje alatt mesterlövészek tartózkodtak, akik a tömeget figyelték.