Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,82 Ft
Euró
392,02 Ft
Font
466,76 Ft
Bitcoin
58,008 $

Újabb gyanú merült fel Joe Biden egészségi állapotával kapcsolatban

Az Egyesült Államok elnökének egészségi állapota körüli aggodalmak felerősödtek, miután kiderült, hogy egy Parkinson-kór szakértő az elmúlt évben többször is járt a Fehér Házban.

...svg content...Fotó: EPA/SARAH YENESEL
Észak-Amerika

Szabó Kata

Szerkesztő

The New York Post által közzétett látogatói nyilvántartás szerint Dr. Kevin Canard, a Walter Reed Orvosi Központ Parkinson-kór specialistája nyolc alkalommal kereste fel a Fehér Házat 2023 augusztusa óta. Ezek közül egy alkalommal, január 17-én, közvetlenül Joe Biden magánorvosával, Dr. Kevin O’Connorral találkozott.

Az elnök egészségi állapotával kapcsolatos kérdések különösen érdekessé váltak, miután Biden egy ABC News-nak adott interjúban elutasította egy független kognitív teszt elvégzését. „Minden nap kognitív tesztet végzek”, jelentette ki az elnök, majd hozzátette: „Nemcsak kampányolok, hanem a világot is irányítom.” Soron kívül Már most megdőlt a napi hőrekord, 39°C-ot mértek baján

Ronnie Jackson texasi republikánus kongresszusi képviselő, aki korábban Barack Obama és Donald Trump orvosa volt a Fehér Házban, azzal vádolta Bident és csapatát, hogy „eltitkolják” az elnök kognitív képességeivel kapcsolatos problémákat. Jackson szerint Dr. O’Connor és Biden családja vezeti ezt a „titkolózást”.

Az elnök egészségi állapotával kapcsolatos találgatások várhatóan tovább folytatódnak a választások közeledtével, azonban nagyobb probléma lehet Biden számára, hogy már demokrata körökben is egyre több a kétkedő a regnáló elnök alkalmasságával kapcsolatban.

Karácsony Gergely kiakadt: „Miért mondanék le? Ez milyen kérdés, ne haragudjon”

Karácsony Gergely nem volt túl elégedett az egyik kérdéssel a Telexnek adott interjú alatt, miközben arról beszélt, polgárháború alakulhat ki egy országgyűlési választásból, ha olyasvalami történik, mint nemrég a budapesti választáson.