Clouds
21 Budapest
Dollár
360,12 Ft
Euró
390,39 Ft
Font
444,83 Ft
Bitcoin
23,050 $

Orbán elmondta, mikor kezdődhetnek meg az első és a tömeges koronavírus-oltások Magyarországon

Belföld
not image

A T-800-as

Szerkesztő

Orbán Viktor a Kossuth Rádiónak adott interjújában azt mondta, hogy december végén, január elején számolna azzal, hogy megérkezik az első adag.

Orbán Viktor a Kossuth Rádiónak adott interjújában azt mondta, hogy december végén, január elején számolna azzal, hogy megérkezik az első adag.

Soron kívül Tizennégy, a tikriti mészárláshoz köthető személy kivégzésére készül Irak

Magyarország elnöke a pénteki interjújában beszélt arról, hogy a számításai szerint december végén, vagy január elején lehet az a pont, amikor befut az első adag a koronavírus elleni vakcinából. Az első körben a veszélyeztetett csoportok kaphatnak, így például a krónikus betegek.

Ez azt is jelentheti, hogy az idősek közül a leveszélyeztetettebb csoportot már 2021 januárjában be tudnák oltani. Orbán szerint lehetséges, hogy nem egy, hanem két-három különböző vakcinát fognak használni Magyarországon. Erről a háttérben még tárgyalhatnak.

További jó hír, hogy áprilisban érkezhet meg az a szállítmány, amivel már széles körben is megkezdődhetnek az oltások. Ennek kapcsán pedig egy oltási terv készül, amit az operatív törzs állít össze.

Koronavírus – egyre kimerültebbek a mentősök Magyarországon

Kínával és Oroszországgal tárgyalhat a kormány, ahol már előrehaladott állapotban vannak ezek a vakcinák. Mindkét ország az utolsó fázisban tart, de az amerikai oltás is ígéretesnek tűnik. Erre a három vakcinára lehet a legnagyobb esély.

Ez pedig azt jelentheti, hogy Magyarország áprilisra, tehát pár hónap múlva hatalmas lépést tehet meg a vírus elleni harcban.