Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,14 Ft
Euró
391,92 Ft
Font
466,53 Ft
Bitcoin
58,724 $

Önkénteseket toboroznak a koronavírusos páciensek ellátására

A Magyar Orvosi Kamara Győr-Moson-Sopron Megyei Területi Szakszervezete tette közzé a felhívást, mely szerint nem szakképzett önkénteseket keresnek, akik számára rövid tanfolyamot is biztosítanak.

...svg content...Miskolc, 2021. február 25. Bodonszki Gergely ápoló a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcinája második adagjával olt be egy idős nőt Miskolcon, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban kialakított oltóponton 2021. február 25-én. MTI/Vajda János
Belföld
Author image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A szervezet Facebookon hozta nyilvánosságra a felhívást, melyben leírták, nagyban segíthetnék a munkát a motivált, speciális feladatokra kiképzett, fegyelmezett és megbízható laikusok is:

„A COVID-osztályokon szinte minden kórházban hatalmas a túlterhelés. Kevés az ápoló és ők is egyre jobban kimerülnek. A következő hetekben ez fokozódni fog. Nem tudni, meddig fog tartani és nem tudni, hány hullám fog még jönni.” Soron kívül Extrém hőség és technikai problémák nehezítik a vasúti közlekedést

3-4 órás gyorsképzést dolgoztak ki, melyen a jelentkezők elsajátíthatják a fontosabb tudnivalókat a koronavírusról, a védőfelszerelések megfelelő használatáról, továbbá olyan feladatokat is megtanulnak végrehajtani, mint például vérnyomásmérés, oxigén szaturáció, testhő, légzésszám, valamint pulzus megállapítása.

„Nagykorú, lehetőleg fiatal, fizikailag, szellemileg és mentálisan erős, erkölcsileg fedhetetlen emberek. Akik rendkívül nehéz körülmények között, védőfelszerelésben is vállalják a fent leírt munkát.”

„Akik nagyfokú önuralommal, kitartással és alázattal képesek embertársaikon segíteni.” Akik, ha arra lehetőség nyílik, munkába tudnak állni megbeszélt időszakokban megyénk kórházaiban.”

„Olyanok, akik vagy védettek, mert már oltást kaptak, vagy az elmúlt 6 hónapban bizonyítottan átestek COVID-betegségen, vagy ha egyik sem az előzőekből, akkor  vállalják a fertőzés veszélyét és ez esetben nem idősebbek 45 évesnél. Legalább általános iskolai végzettségük van.”

Szoboszlai nagy esélyt kaphat Liverpoolban?

Arne Slot, a Liverpool új edzője kulcsszerepet játszhat Szoboszlai Dominik fejlődésében, miután a magyar középpályás debütáló szezonjának második felében nehézségekkel küzdött.

Ezt mondta Zelenszkij arra, hogy Biden Putyinként mutatta őt be

Zelenszkij európai körútja során elnézően reagált Joe Biden amerikai elnök nyelvbotlására, amely során összetévesztette őt Vlagyimir Putyinnal.